Dubbele content in Elementor? Gebruik een template!

Gebruik een Elementor template om dubbele content te voorkomen.Probleem:

Afgelopen week was ik bezig met het ontwerpen van een nieuwe Elementor website op basis van het Hello Elementor thema. Op een van de pagina’s had ik de Post Widget toegevoegd om 3 blog berichten te tonen. Hierdoor kunnen bezoekers gemakkelijk door klikken naar nieuwe content.

Een paar pagina’s later heb ik die Post Widget gekopieerd naar een nieuwe pagina waar ik ook 3 blog berichten wilde tonen. Ik heb hem verder niet aangepast. Weer een paar pagina’s later herhaalde ik dezelfde actie.

Conclusie ik had nu 3 pagina’s met dezelfde widget en instellingen. Kan dat niet gemakkelijker?

Antwoord:

Ja, als je widgets hebt die hetzelfde zijn op meer dan 1 pagina kan je beter gebruik maken van een template. Op deze manier kopieer je niet telkens dezelfde widget. Dit is een stuk efficiënter.

Door een template te gebruiken kan je op een centrale plek:

  • Het aantal getoonde blogberichten instellen
  • De kleuren en lettertype bepalen
  • Hoe de blogs op een smartphone getoond moeten worden

Om hier gebruik van te maken ga je in de wp-admin omgeving naar Templates > Opgeslagen templates > Nieuwe toevoegen. Kies hier voor een “Section” en geef een duidelijke naam op. Kopieer nu de Post Widget uit de pagina naar het template.

Open vervolgens de eerste pagina waar je die Post Widget met 3 blogberichten aan toegevoegd had. Verwijder die en voeg op dezelfde plek de Template widget toe. De Template widget vind je aan de linkerkant van het Elementor scherm. Kies vervolgens de juiste template en klik onderin op “Bijwerken”.

Herhaal deze stappen voor de andere pagina’s waarop je de Post Widget hebt gebruikt. Nu ben je een stuk efficiënter bezig met Elementor.

Weet wel dat je op de pagina waar je de template gebruikt geen wijzigingen kan doen aan het template. Er zijn dus geen uitzonderingen per pagina mogelijk. Een template kan bestaan uit meerdere secties en widgets.

> Bekijk meer blogs over Elementor

Oplossing getest op:
WordPress 5.6 met Elementor Pro 3.0.8

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.