Kan geen Microsoft Teams gebruiken met Planet e-mailadres

Microsoft Teams logo.Probleem:

In het afgelopen jaar is Microsoft Teams een steeds bekender programma geworden om online besprekingen te houden. Ook particulieren gebruiken het vaker om te spreken met de bank, de notaris of familie.

Afgelopen week kreeg ik de vraag of ik een oplossing had waarom het niet lukte om met een Planet e-mailadres Microsoft Teams te gebruiken. De gebruiker had zelf al een Microsoft account geregistreerd. Ze kon alleen niet inloggen in Microsoft teams ongeacht het apparaat dat werd gebruikt.

Inmiddels was niet meer bekend welk wachtwoord er was ingesteld. Dit heb ik daarom samen met de gebruiker opnieuw ingesteld. Vreemd genoeg kreeg ik een e-mail vanuit Microsoft met als afsluiting KPN Customer services.

Wanneer ik inlogde op Microsoft Teams op Windows kreeg ik een beperkte foutmelding waar ik niet veel mee kon. Logde ik via de browser in kreeg ik een uitgebreide foutmelding. Daarin stond dat Skype niet ingeschakeld was door de beheerder waardoor er geen Microsoft Teams gebruikt mag worden.

Oplossing:

Op basis van bovenstaande foutmelding zou je aan de beheerder moeten vragen om Skype in te schakelen zodat je Teams kan gebruiken. Maar dit kan alleen als je onderdeel uitmaakt van een organisatie en dat doet deze gebruiker niet.

Uit onderzoek is gebleken dat KPN de optie om een Microsoft account te registreren en deze voor Teams te gebruiken heeft dichtgezet. Dit verklaard ook waarom de e-mail vanuit KPN verstuurd werd.

Deze beperking geldt niet voor alle KPN e-mailadressen. Dit is ook afhankelijk van het moment waarop het @planet.nl, @kpnmail.nl of @hetnet.nl e-mailadres is aangemaakt.

De enige oplossing die dan overblijft is om een niet KPN e-mailadres te gebruiken. Je kan hiervoor een Gmail.com of Outlook.com adres registreren. Dit heb ik daarom ook gedaan en daarmee was het probleem opgelost.

> Bekijk meer Microsoft account gerelateerde blogs

Een reactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.