Tips om de beste printer te kiezen en te besparen op inkt

Is je printer gestopt met werken, wat vervelend! Dan maar een nieuwe bestellen want een printer is toch wel heel handig. Om de zoektocht naar jouw nieuwe printer wat korter te maken vind je in dit blog een aantal tips.

Eigenlijk is de juiste naam voor de printer van nu een all-in-one printer, want naast afdrukken kan hij ook scannen en kopiëren. Wil je alleen een apparaat hebben dat iets kan afdrukken dan moet je goed zoeken.

1. Printers worden zonder USB printer kabel geleverd

Dit is om kosten te besparen en de meeste mensen hebben toch al een kabel in huis. Over het algemeen staat dit altijd duidelijk bij de printer vermeld.

Wil je puur draadloos printen, wat de meeste apparaten ondersteunen, dan nog is het handig om een kabel te hebben. Mocht draadloos tijdelijk voor problemen zorgen dan kan je jouw computer of laptop ouderwets met de kabel verbinden.

Een USB printer kabel heeft 2 verschillende aansluitingen. Het gedeelte dat in de printer gaat heeft de vorm van een huisje. Je kan een USB printer kabel kopen bij Coolblue of Bol.com. Zorg ervoor dat deze voldoende lengte heeft. Niets is zo vervelend als je net 10 cm te kort komt.

2. Controleer of er huismerk cartridges beschikbaar zijn

Printers zijn in aanschaf niet duur. Voor 70 euro heb je al een prima apparaat dat je draadloos kan gebruiken via Apple AirPrint. De fabrikanten van printers verdienen pas aan het verkopen van de inkt. Heb je een printer dan heb je inkt nodig. Dat geeft ze de mogelijkheid om hiervoor een goede prijs te vragen.

Maar voor de veel printers zijn er ook huismerk cartridges van Bruna of 123inkt.nl. Voor minder geld krijg je veel meer inkt. Print je vaak zwart dan zijn niet originele cartridges perfect. Wil je foto’s afdrukken dan heb je wel betere inkt nodig maar ook fotopapier.

Helaas maken fabrikanten het andere bedrijven steeds lastiger om huismerk of b-merk cartridges te maken. HP heeft bijvoorbeeld printers die alleen nog originele cartridges accepteren. Moet je wekelijks verslagen voor school afdrukken dan kan dit een hoge kostenpost worden.

Heb je een mooie printer gevonden? Zoek dan op bijvoorbeeld 123inkt.nl of je daar goedkoop hun eigen huismerk kan kopen.

3. Drie kleuren cartridges of alle kleuren in een cartridge

In dit blog ben ik uitgegaan van een inktjet printer die gebruik maakt van cartridges gevuld met vloeibare inkt. In sommige printers zitten 2 cartridges, in andere 4 en sommige hebben er zelfs 5. Het nadeel van 2 cartridges is dat de drie kleuren geel, cyaan en magenta in een cartridge zitten. Deze drie kleuren worden gebruikt om alle andere kleuren te mengen.

Als je veel geel gebruikt dan zal deze kleur als eerste op zijn waardoor je de gehele cartridge moet vervangen. Dit is niet zo goed voor het milieu en de portemonnee. Het is mogelijk om met een spuit gele inkt toe te voegen, maar dat geeft best wel wat troep.

Het zou beter zijn als je de 3 kleuren onafhankelijk van elkaar kan vervangen. Een aantal jaren heeft HP dat ook gedaan. Maar vermoedelijk daalde hierdoor de omzet. Inmiddels hebben bijna alle printers van HP de kleuren in een cartridge zitten. Toch blijft dit ook een punt waarop je geld kan besparen.

4. Cartridge pas vervangen als de afdruk vaag wordt

De gemiddelde printer geeft al snel aan dat de cartridge vervangen moet worden. Op het display staat dan een leeg balkje of een icoontje te knipperen. Mijn advies is pas om cartridges te vervangen als de afdruk vaag wordt.

Soms helpt het om de cartridge eruit te halen en een beetje te schudden richting de plek waar de inkt op het papier wordt gedrukt. Doe dit wel in een wasbak of met je hand onder de cartridge om spetters en plekken te voorkomen.

De HP Envy 5010 all-in-one WIFI printer

Van de week werd er aan mij gevraagd of ik advies kon geven over een printer. De printer die ik in gedachte had was op dat moment niet op voorraad.

Op basis van de tips in dit blog ben ik uitgekomen op de HP Envy 5010 all-in-one printer bij 123inkt.nl voor 84,50 euro. Helaas heeft deze printer maar 2 cartridges. Maar de andere tientallen printers die ik bekeken heb hadden ook maar 2 cartridges.

Belangrijker was dat 123inkt.nl voor deze printer huismerk cartridges heeft waardoor je meer dan 50% op de inkt kan besparen.

Voor de HP Envy 5010 kan je nog inkt kopen van huismerk 123inkt.nl.
HP Envy 5010 printer 3-in-1 wifi/AirPrint.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.