MAGGY device om 1,5 meter afstand te houden

De mensen die mij persoonlijk iets beter kennen weten dat ik ook atletiektrainer ben bij A.T.V. Scorpio. Ik geef daar training aan atleten van 15-35 jaar. In de huidige situatie, met 1,5 meter houden, wordt dat soms wel een uitdaging.

De vraag is:

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mensen bewust worden hoe vaak ze die 1,5 meter regel overschrijden. Dit zonder politieagent te spelen tijdens een training.

De sensoren:

Een aantal maanden geleden zat ik op de BBC de London Marathon 2020 te kijken. Alle deelnemers en vrijwilligers hadden een ketting om met een sensor. Deze voorkwam dat personen de 1,5 meter regel overschrijden. Dit werd kenbaar gemaakt door lichtflitsen af te geven. Geen reactie van de persoon? Dan ging de sensor geluid maken. Deze sensoren werden bumpers genoemd.

Het concept van sensoren sprak me aan en ik ben op internet gaan zoeken naar leveranciers. Mijn eerste resultaat was er een die meer dan 100 euro per stuk rekende. Nou vind ik het niet erg om als experiment ergens in te investeren, maar 100 euro is wel erg veel. De zoektocht ging daarom verder.

MAGGY apparaat:

Een paar weken later kwam ik uit op de website van de MAGGY device. Dit bedrijf uit België heeft een sensor ontwikkeld die je aan je broekriem of een keycord moet dragen. Hun product voldoet aan de GDPR regels en er is geen registratie nodig. Interessant.

Nog interessanter is de prijs van 48,40 euro per stuk inclusief BTW, maar wel exclusief verzendkosten. Ze leveren aan bedrijven en particulieren.

MAGGY device om de 1,5 meter afstand te controleren.
Bron: Maggylife.eu, MAGGY device om 1,5 meter afstand te houden.

De MAGGY device heeft een duidelijke website die aangeeft hoe het product werkt. Het geeft geen licht maar maakt wel geluid of trilt als je binnen de instelbare 1,5 of 2 meter afstand van een andere MAGGY device komt. Als proef op de som en uit nieuwsgierigheid heb ik 2 van deze apparaten besteld. Ik kreeg er ook nog een gratis keycord bij.

Binnen een paar dagen waren de producten bezorgd. Eerste stap na het uitpakken is dat je de firmware bijwerkt via de MAGGY app. Hiervoor moet je een bluetooth verbinding opzetten net als met een draadloze box. Niet heel spannend en het bijwerken is binnen 1 minuut gebeurt.

Je kan de MAGGY app ook gebruiken om te zien hoe vaak een MAGGY binnen de 1,5 meter van een andere MAGGY is geweest. Zoals eerder aangegeven is privacy belangrijk en weet de MAGGY niet wie hem draagt.

Uit een snelle test blijkt dat het apparaat doet wat het beloofd. Loop je naar een andere MAGGY toe dan begint hij te trillen en te piepen. Ik moet wel bekennen dat het een beetje schelle geluiden zijn, maar goed ze moeten ook de aandacht trekken. In de app kan je een keuze maken uit 4 geluiden of je kan er ook voor kiezen dat hij geen geluid maakt.

Het is wel jammer dat je in de app maar een MAGGY per keer kan koppelen. Voor mijn experiment heb ik daarom een aantal keren gewisseld tussen de devices. In een echte praktijkomgeving zal de MAGGY per persoon gekoppeld zijn aan haar of zijn smartphone.

In de praktijk:

Zoals de productinformatie ook al aangeeft is het apparaat zeer licht. Je merkt eigenlijk niet dat je hem draagt. Dit brengt me ook bij het eerste nadeel. Je moet de MAGGY zichtbaar dragen zodat deze door een andere MAGGY gedetecteerd kan worden. Ze moeten elkaar fysiek kunnen zien. Je kan hem dus niet in een broekzak bewaren.

De MAGGY heeft alleen ondersteuning voor frontale detectie. Hiervoor wordt dus geen Bluetooth gebruikt. Voor de praktijksituatie bij mijn atletiekvereniging is het nodig dat hij 365 graden detectie heeft. Immers atleten kunnen naast, voor en achter elkaar staan binnen die 1,5 meter afstand.

Conclusie:

De devices kan ik niet in mijn praktijksituatie gebruiken omdat ze een vertekenend beeld geven. Hiervoor heb ik die volledige detectie nodig.

Dat betekent niet dat de MAGGY geen goed apparaat is. Het doet wat het belooft en het is die 48 euro waard. Kwalitatief goed uitgevoerd, gebruikersvriendelijk en licht in gewicht. De frontale detectie werkt perfect en snel. Als deze detectie voldoende is, in een bedrijfshal of tijdens een evenement, dan moet je dit product zeker bekijken.

Bezoek MAGGY devices website

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.