Hoe open je snel de juiste map in het Windows register

Vraag:

Windows heeft sinds Windows 95 een register. Het wordt ook wel de motor van het besturingssysteem genoemd en bevat alle belangrijke instellingen. Je kan het vergelijken met een boek of naslagwerk met antwoorden op vragen.

Problemen kunnen via het register opgelost of juist veroorzaakt worden. Daarom vereist het doorvoeren van wijzigingen dat dit zorgvuldig gebeurt. Een verkeerde wijziging kan ervoor zorgen dat de computer niet meer werkt. Het maken van een systeemherstelpunt zorgt automatisch voor een back-up van het register.

Het register open je door in Windows 10 op het zoekglas te klikken en RegEdit te typen. Als je door het register navigeert zie je dat er honderden mappen in zitten. In mappen zitten weer mappen en ga zo maar door. Uiteindelijk zitten er in de mappen sleutels die de instellingen van de computer vormen.

Hoe kom je nou snel bij de juiste sleutel als je al weet waar je moet zijn?

Screenshot van het Windows 10 Register.
Screenshot van het Windows 10 Register.

Antwoord:

Stel je hebt last van een probleem en om het op te lossen moet je een wijziging doorvoeren in de volgende map:

HKEY_CLASSES_ROOT\AppID\{9CA88EE3-ACB7-47c8-AFC4-AB702511C276}

Je kan dan een voor een aan de linkerkant de juiste mappen aanklikken om in de map {9CA88EE3-ACB7-47c8-AFC4-AB702511C276} te komen. Nou is dit nog een makkelijk voorbeeld. Soms moet je wel 10 mappen diep klikken om bij de juiste sleutel te komen.

Maar je kan ook gebruik maken van de adresbalk. Klik hiervoor bovenin op “Beeld” en zorg dat er bij “Adresbalk” een vinkje staat. Onder de menubalk komt een witte balk te staan die de huidige geopende map toont.

In de adresbalk kan je de locatie van de map plakken en als je op Enter drukt wordt de juiste map geopend. Super snel en heel handig.

> Bekijk meer interessante Windows 10 blogs

Door gebruik te maken van de adresbalk weet je ook meteen of de map bestaat en ben je niet eerst een heleboel mappen aan het open klikken.

 

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.