SrtTrail.txt openen in Windows Recovery Environment

Vraag:

Windows 10 opstarten in de Windows Recovery EnvironmentJe hebt een Windows 10 computer en die wil niet meer opstarten. Windows 10 probeert dit zelf te repareren met Opstartherstel maar dat mislukt.

In de Windows Recovery Environment omgeving, herkenbaar aan de blauwe achtergrond met witte letters, wordt verwezen naar het volgende bestand:

C:\windows\system32\logfiles\Srt\SrtTrail.txt

De enige opties die je hebt zijn de “computer afsluiten” of “geavanceerde opties”. Om het probleem verder op te lossen moet je toch echt de inhoud van het bestand SrtTrail.txt bekijken. Maar hoe doe je dat?

Antwoord:

Windows Recovery Environment is een omgeving met beperkte opties. Je kan onder andere Opstartherstel uitvoeren, Systeemherstel gebruiken, Windows 10 opnieuw installeren of een Opdrachtprompt scherm openen.

Met dit Opdrachtprompt scherm kan je simpele en krachtige opdrachten uitvoeren. Een van die opdrachten is het programma Notepad. Het meest simpele standaard tekstprogramma op Windows. Notepad ook wel bekend onder de naam Kladblok is al beschikbaar sinds Windows 95 maar dus ook in de Windows Recovery Environment.

Om Notepad te gebruiken om SrtTrail.txt te openen volg je onderstaande stappen:

  1. Klik op “Geavanceerde opties”
  2. Klik op “Opdrachtprompt”
  3. Typ notepad C:\windows\system32\logfiles\Srt\SrtTrail.txt in en druk op de Enter toets
  4. Notepad wordt geopend en je ziet de inhoud van SrtTrail.txt

Je kan Notepad gebruiken om alle .txt en .log bestanden op de computer te openen. Dit maakt het een stuk gemakkelijker om het probleem te bepalen en op te lossen.

Opstartherstel een aantal keren uitvoeren:

Ik heb al verschillende situaties meegemaakt dat Windows 10, nadat Opstartherstel een aantal keren uitgevoerd was, toch weer wilde opstarten. Bij de eerste keren werd telkens naar het SrtTrail.txt bestand verwezen.

Het lijkt erop dat Windows 10 dan toch de mogelijkheid vind om het probleem op te lossen. Probeer daarom Opstartherstel een aantal keren achter elkaar uit te voeren. Een keer of 5 is genoeg.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.