Microsoft Teams beeld en geluid hapert door verkeerd WIFI kanaal

Probleem:

Bron: Microsoft.com, Microsoft Teams logo
Bron: Microsoft.com, Microsoft Teams logo

Wanneer ik via Microsoft Teams thuis een overleg heb met 1 ander persoon ervaar ik geen problemen. Maar soms heb ik ook overleg met meer dan 5 personen. Dat betekent veel bewegende beelden en geluid waarvoor een goede en stabiele internetverbinding nodig is.

Het beeld loopt regelmatig vast of ik hoor geen geluid. Best vervelend als je een belangrijke bespreking hebt. Op andere locaties heb ik geen last van dit probleem dus het probleem heeft niet met mijn laptop te maken.

Oplossing:

Als experiment ben ik ingelogd op de T-Mobile router om de instellingen te controleren. Het WIFI kanaal werd door de router dynamisch bepaald. Dat betekent dus dat je van het ene naar het ander kanaal gaat en dit kan botsen met andere draadloze netwerken in de buurt.

Aangezien je zelden in een stad de enige bent met een draadloos netwerk weet ik dat je beter een kanaal statisch in kan stellen. De beste kanalen zijn 6, 9 of 11.

Ik heb het draadloos netwerk eerst op kanaal 6 ingesteld. Dat gaf nogal wat conflicten met andere netwerken. Speedtest gaf een maximale snelheid van 5 mbps.

Daarna ben ik gewisseld naar kanaal 11 en ging de snelheid naar 35 mbps. Sindsdien zijn mijn Teams overleggen een stuk stabieler en beter te volgen.

Je zou dus kunnen concluderen dat het draadloze netwerk niet optimaal was ingesteld. Maar bij het normaal bezoeken van websites merk je dit niet zo snel. Microsoft Teams maakt, net als bij downloaden, heel de tijd gebruik van de internetverbinding. Dan merk je dit probleem een stuk eerder.

2 reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.