Partitie vergroten met Minitool Partition Wizard free

Vraag:

In mijn computer zitten twee harde schijven voor bestanden. Daarnaast heb ik een SSD schijf van 256 GB waarop Windows 10 is geïnstalleerd. Om de bestanden van alle schijven op 1 schijf te zetten heb ik een nieuwe Samsung 860 EVO 1 TB SSD schijf gekocht.

Tien jaar geleden heb ik een bootable DVD gemaakt met daarop EaseUs Disc Copy. Toen kon dat nog gratis, nu moet je voor de software betalen. Deze DVD heb ik gebruikt om de partitie van mijn oude SSD over te zetten naar de nieuwe SSD.

Het resultaat is dat er op de nieuwe SSD van 1000 GB een partitie toegevoegd is van 256 GB. Deze partitie wil ik vergroten naar 1000 GB. In het verleden heb ik een blog geschreven dat dit met EaseUs Partition Manager kan, maar dit programma kost tegenwoordig € 45.

Antwoord:

Ik heb mijn partitie gratis kunnen vergroten met het programma Minitool Partition Wizard Free. Downloaden en installeren is zo gebeurt.

  1. Maak van te voren een back-up van de bestanden op de partitie
  2. Start Minitool Partition Wizard Free op
  3. Klik met rechts op de partitie die je wilt vergroten
  4. Klik in de lijst met opties die verschijnt op Extend
  5. Stel de nieuwe omvang van de partitie in en bevestig
  6. Klik linksonder op Apply om de wijzigingen uit te voeren
  7. Start de computer opnieuw op
  8. Controleer of de partitie juist vergroot is

Oplossing getest op:

Nieuwe Samsung 860 EVO SSD met Windows 10

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.