Microsoft 365 geïnstalleerd maar vraagt om licentie Office 2016

Probleem:

Microsoft 365 blijft vragen om Office 2016 licentie.
Bron: Microsoft.com

Door problemen met een Windows 10 pc heb ik deze opnieuw in moeten stellen. Hierdoor blijven de bestanden behouden maar worden alle programma’s verwijderd.

Een van die programma’s die geïnstalleerd waren was Microsoft 365. Door in te loggen met het Microsoft account kan ik het programma downloaden en daarmee Microsoft 365 installeren.

Na het installeren start ik Word op om te controleren of de licentie geactiveerd is. Ik krijg meteen een scherm te zien waarin staat dat ik geen geldige licentie voor Office 2016 Professional heb.

Ik klik op Bestand > Account > Licentie wijzigen en log in met het Microsoft account. Na het selecteren van Microsoft 365 moet ik opnieuw opstarten om de wijzigingen door te voeren. Maar vervolgens krijg ik weer dezelfde foutmelding.

Oplossing:

Zelfs het verwijderen van alle Office software en opnieuw installeren lost het bovenstaande probleem niet op. Op een of andere manier lijkt het dat er nog een oude Office 2016 licentie in de computer zit. Dit is zelfs een licentie voor bedrijven of scholen.

Op internet heb ik gezocht naar een programma (removal tool) om alle restanten van Office te verwijderen. Tijdens het deïnstalleren van software blijven er altijd bestanden en registerinstellingen over. Dit programma van Microsoft kan je hieronder downloaden. Je moet het programma eerst installeren voordat je het uit kan voeren.

Download Microsoft Office Removal Tool

Het installeren en uitvoeren duurt ongeveer een half uur. Hierna moest ik de computer opnieuw opstarten. Na opnieuw opstarten werd er nog een korte enquête gehouden en wat tips gegeven.

Ik heb Microsoft 365 opnieuw geïnstalleerd en Word weer opgestart. Ik kreeg de vreemde foutmelding over Office 2016 niet meer. Wel moest ik nog Microsoft 365 activeren met het Microsoft account.

Als test heb ik hierna Word nog eenmaal opnieuw opstart en ik kon het gewoon normaal gebruiken.

Oplossing getest op:

Windows 10 met Microsoft 365

Een reactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.