Een tijdelijke gratis WordPress testomgeving via TasteWP.com

Een plugin of thema testen:

Soms kom je een plugin of thema tegen voor WordPress die je best wel eens uit zou willen proberen. De beschrijving klinkt goed en de screenshots zien er interessant uit. Maar deze nieuwe plugin of thema installeer je natuurlijk niet op een productieomgeving. Al helemaal niet als je hem niet kent. Dit om te voorkomen dat jouw website opeens niet meer werkt.

Eigen testomgeving

Ben je een ontwikkelaar die vaker WordPress websites ontwikkeld dan heb je vast een WordPress omgeving die je hiervoor kan gebruiken. Sommige bedenken er zelfs creatieve namen voor als lab of zandbak. Mocht het thema voor problemen zorgen kan je deze gemakkelijk weer verwijderen.

Testomgeving van Tastewp.com

Voor de personen die geen testomgeving beschikbaar hebben is er Tastewp.com. Via deze website kan je binnen 5 seconden een nieuwe WordPress omgeving opzetten. Het enige wat je hoeft te doen is klikken op “Set it up”. Wat ik meteen al mooi vind is dat je geen account nodig hebt. Na 48 uur wordt jouw tijdelijke WordPress omgeving weer verwijderd.

Op Tastewp.com kan je een tijdelijke testomgeving opzetten.
Op Tastewp.com kan je een tijdelijke testomgeving opzetten.

Na het genereren krijg je een uniek URL met bijbehorende inloggegevens. Als je deze unieke URL volgt kom je uit op de herkenbare wp-admin omgeving. Het lijkt net of je zelf ergens een omgeving ingericht hebt. Tastewp.com maakt wel duidelijk dat het om een tijdelijke omgeving gaat door een aftelklok te tonen.

Twee dagen te kort

Is twee dagen te kort omdat je bijvoorbeeld een demo aan anderen wilt geven? Geen probleem als je een gratis account registreert blijft jouw testomgeving 7 dagen bestaan. Hiermee is Tastewp.com ook heel handig voor beginners om ervaring op te doen met WordPress. Gaan er dingen kapot, geen probleem dan pak je gewoon een nieuwe testomgeving.

Het is ook mogelijk om in Tastewp.com een nieuwe WordPress website in te richten en hier een back-up van te maken. Deze back-up kan je iedere keer inladen via een plugin als je weer een nieuwe testomgeving aanvraagt. Handig voor cursussen of presentaties.

Geavanceerde opties

Voor de meer ervaren gebruikers wordt er ook een “advanced setup” aangeboden. Hier kan je de WordPress versie, PHP versie, standaard plugins, geïnstalleerde thema’s en tijdelijke URL instellen.

Deze opties zijn ideaal als je nou PHP 7.4 gebruikt en benieuwd bent of jouw WordPress website vloeiend op PHP 8 werkt. Houd er wel rekening mee dat elke testomgeving beperkt is tot 220 MB aan ruimte. Het massaal vullen van de Media bibliotheek is er dus niet bij.

Verdienmodel

De dienst is gratis en wordt aangeboden door het bedrijf Inisev. Naast deze website ontwikkelen ze ook een aantal plugins. Deze plugins worden standaard in iedere testomgeving geïnstalleerd. Natuurlijk hopen ze zo dat jij hun plugins gaat gebruiken en uiteindelijk gaat kopen.

Conclusie

Ik heb een tijdelijke testomgeving aangemaakt en dit werkt heel soepel. Uiteindelijk is het de gewone wp-admin omgeving waarin je werkt. Ik ga het in de toekomst zeker gebruiken als ik snel een proof of concept moet maken.

Bezoek TasteWP.com

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.