Welke laptopmaat moet ik kiezen?

Het kopen van een nieuwe laptop kan een lastige taak zijn. Laptops zijn er in alle soorten en maten, maar welke maat is nu het beste, en welke moet u kiezen? Wij helpen u op weg met de verschillende beschikbare mogelijkheden op de markt.

Klein

Een mini laptop definiëren wij als een laptop die kleiner dan 13 inch is. Ze zijn erg gemakkelijk mee te nemen, aangezien ze licht zijn en gemakkelijk in een rugzak passen.

Daarnaast is de batterijduur van deze mini’s beter dan bijna iedere laptop van groter formaat. “De meeste gaan ruim tien uur achter elkaar mee, en kunnen met bepaalde aanpassingen ruim 12 á 13 uur aantikken.” – zo zegt Remco Bravenboer van Laptoid, die een onderzoek naar mini laptops deed. Hij vertelt ons dat deze goede batterijduur vooral komt doordat er vaak componenten met lage specs in zitten, wat komt doordat er weinig ruimte voor zit in laptops van dit formaat.

Een mini laptop wordt vaak gekozen door mensen die vaak onderweg zijn en snel tussendoor aantekeningen willen maken, bijvoorbeeld in de trein.

Natuurlijk zijn er ook enkele nadelen:

  • Kan overal snel even opengeklapt worden, wat verslavend kan werken.
  • Bevatten vaak geen CD/DVD speler.
  • Zijn niet krachtig genoeg voor zware software (tenzij u een duur model kiest).
  • Een kleinere display betekent ook een kleiner toetsenbord.

Middelgroot

Middelgrote laptops, tussen de 13 en 15,6 inch in, is het formaat waar de meeste mensen voor kiezen. Ze bieden een goede balans tussen grootte en zijn specs.

Welke laptopmaat is de juiste keuze.
Bron: Pixabay.com

Ook dit formaat is prima geschikt om onderweg op te kunnen werken. Daarnaast kunt u hier net wat meer mee dan met een mini laptop, zoals het spelen van games, kijken van films of bewerken van foto’s & video’s.

Groot

De voornaamste reden waarom mensen op zoek gaan naar een grote laptop (16/17 inch) is om te kunnen genieten van de krachtige componenten die deze biedt.

Laptops van dit formaat worden vaak gekozen door gamers die games spelen waar een krachtige gaming PC/laptop voor nodig is, zoals Call of Duty of Battlefield, of voor het bewerken van zware video’s.

Enkele nadelen zijn de prijs van deze laptops, maar ook de lage batterijduur. Doordat grote laptops vaak krachtige specs bevatten leidt dit tot een lage batterijduur omdat deze snel wordt opgevreten. Daarnaast is het formaat voor vele mensen ook een nadeel, aangezien ze vaak zwaar zijn en daarom lastig overal mee naar toe te kunnen worden genomen.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.