Elementor Pro licenties worden een stuk duurder

In februari 2021 heeft Elementor via een blog op hun website aangekondigd dat ze de licenties voor hun Elementor Pro plugin gaan verhogen. Sinds 2016 hebben ze de prijzen amper gewijzigd.

In de afgelopen jaren is Elementor enorm gegroeid in populariteit en om de kwaliteit te behouden is de prijsverhoging nodig.

> Lees meer blogs over Elementor

Persoonlijk vind ik het een van de beste page builder plugins voor WordPress. De afgelopen jaren heb ik er daarom ook al tientallen websites in gemaakt. Deze websites worden na oplevering vaak door de opdrachtgevers beheerd die er ook zeer enthousiast over zijn.

Huidige licentiemodel:

 • Personal licentie 49 dollar per jaar, 1 site
 • Plus licentie 99 dollar per jaar, 3 sites
 • Expert licentie 199 dollar per jaar, 1000 sites

Nieuwe licentiemodel vanaf 9 maart:

 • Essential (was Personal) licentie 49 dollar per jaar, 1 site
 • Advanced (was Plus) licentie 99 dollar per jaar, 3 sites
 • Expert licentie 199 dollar per jaar, 25 sites
 • Studio licentie 499 dollar per jaar, 100 sites
 • Agency licentie 999 dollar per jaar, 1000 sites

Als je de kosten verdeeld over het aantal licenties dan is de Agency licentie het goedkoopste met 1 dollar per site. Je moet je alleen afvragen hoeveel bedrijven 1000 sites hebben. Die 1 dollar per site is daarom niet echt realistisch. Natuurlijk kan je als bedrijf deze kosten gewoon doorrekenen wanneer je websites maakt voor andere bedrijven.

Stel je werkt bij een bedrijf dat 50 sites met een Elementor Pro licenties heeft. Dan heb je hiervoor een Studio licentie nodig van 499 dollar per jaar. In het oude licentiemodel was je klaar met 200 dollar en dan mocht je 1000 websites voorzien van Elementor Pro.

De kosten zijn wat dat betreft nog steeds wel te overzien want voor 100 sites zijn de jaarlijkse kosten per site 5 dollar. Nadeel is alleen dat bij 101 sites de prijs stijgt naar net geen 10 dollar per site per jaar. Het zou mooier zijn als er tussen Studio en Agency nog een licentie voor 250 en 500 sites zou zitten.

Elementor heeft aangegeven dat ze (voorlopig) nog niet komen met een licentiemodel voor een lifetime licentie of voor meerdere jaren met korting.

De verschillen:

In de basis zijn alle Pro licenties hetzelfde maar voor de Expert, Studio en Agency licenties zijn er wel een aantal extra’s.

 • Expert, Studio en Agency worden geleverd met 100+ website kits
 • Expert, Studio en Agency worden geleverd met een Expert Netwerk Profile
 • Studio en Agency worden geleverd met VIP support geleverd via live chat

Bestaande abonnementen blijven ongewijzigd:

Elementor heeft wel duidelijk gemaakt dat bedrijven die nu al een Expert licentie hebben deze gewoon blijven behouden voor de huidige prijs. Dat is wel heel aardig van ze.

Je krijgt niet de bovenstaande extra’s. Daarvoor zal je moeten upgraden naar de nieuwe licenties. Dit is mogelijk met 50% korting.

Conclusie: koop nu nog een Expert licentie voor 199 dollar

Heb je als bedrijf nu nog geen Expert licentie? Dan kan het interessant zijn om nu alvast te upgraden voor 9 maart 2021. Je betaald dan de komende jaren 199 dollar in plaats van 999 dollar.

Bestel Elementor Pro Expert, 1000 sites, voor 199 dollar

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.