Een simpele en veilige papierversnipperaar kopen

Jaren geleden heb ik een papierversnipperaar gekocht zodat ik belangrijke documenten kon versnipperen. Je moet dan denken aan facturen en papieren van de belastingdienst. Heb ik dingen te verbergen, nee zeker niet. Maar niemand hoeft te weten wat ik verdien, hoeveel belasting ik betaal of bij welke webshop ik producten koop.

Iemand blij maken

De afgelopen maanden maakte ik er niet zoveel gebruik meer van omdat steeds meer digitaal gaat. Dus er viel niet meer zoveel te versnipperen. Door de jaren heen had ik al mijn oude mappen ook al uitgespit.

Ik heb daarom mijn papierversnipperaar weggegeven aan iemand die hem goed kon gebruiken. Hij had veel papieren die hij veilig wilde vernietigen. Zo weet ik dat mijn papierversnipperaar weer een baasje heeft gekregen waar hij naar hartenlust zijn tanden in stapels papier kan zetten.

Toch maar weer een papierversnipperaar kopen

De afgelopen weken begon ik het apparaat toch wel te missen. Ik had weer wat documenten verzamelt die ik graag wilde gaan vernietigen. Toch maar besloten om weer een papierversnipperaar te kopen. Dus vol goede moed ben ik naar Coolblue.nl gegaan wegens de ruime keuze.

De criteria:

  1. Hij moet zwart zijn
  2. Hij moet papier en nietjes kunnen verslinden in veel snippers
  3. Niet te duur, maximaal 75 euro
  4. Geen doorkijkglas want dan zie de snippers
  5. Passen in de kast om op te bergen
  6. Redelijk stil
  7. Goed uithoudingsvermogen
  8. Op voorraad

De selectie

Door het aantal papierversnipperaars te beperken op prijs en beschikbaarheid had ik uiteindelijk nog maar de keuze uit 4 papierversnipperaars in plaats van 40. Vervolgens heb ik ook de papierversnipperaars met een doorkijkglas en degene die niet in kast zouden passen af laten vallen. Toen hield ik er nog maar 2 over.

Kleur en uithoudingsvermogen

Opvallend is dat alle papierversnipperaars zwart of donkergrijs zijn. Dus daarop filteren was niet een optie. Ook het uithoudingsvermogen was bij alle versnipperaars onder de 75 euro best teleurstellend. Na 2-4 minuten zijn ze oververhit en moeten ze afkoelen. Bij de ene versnipperaar duurt dit 20 minuten en bij de andere 30 minuten. Veel mensen waren hier in de reviews negatief over, maar dit stond ook vermeld in de omschrijving.

Mijn vorige versnipperaar had een conditie van 15 minuten. De opvangbak was eerder een beperking omdat je die moest legen. Ik heb mezelf afgevraagd hoe vaak ik meer dan 2 minuten achter elkaar zou willen versnipperen en dat valt eigenlijk reuze mee. Dus daarom vond ik het geen argument om een papierversnipperaar af te laten vallen.

De winnaar: Fellowes Powershred 36C

Na het lezen van de reviews en productspecificaties heb ik de Fellowes Powershred 36C gekocht. Deze past prima in de kast. Ik heb er 57 euro voor betaald, maar op dit moment koop je hem al voor 50 euro.

Met 421 snippers per A4 voldoet hij aan de DIN-P4 standaard. Genoeg uitdaging voor iemand die de snippers weer aan elkaar wil plakken. Ik had verwacht dat hij veel meer herrie zou maken, maar dat viel reuze mee. Je kan maximaal 6 pagina’s per keer versnipperen.

De papierversnipperaar kan ook nietjes, paperclips en creditcards verslinden. Nadeel van creditcards is dat het plastic is wat je weer niet in de papierbak mag doen.

Het apparaat heeft verder een kinderslot, een vooruit- en een achteruit stand. Veel meer opties heb je niet nodig waardoor het apparaat ook heel gemakkelijk te bedienen valt.

Fellowes Powershred 36C papierversnipperaar.
Fellowes Powershred 36C papierversnipperaar.

 

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.