Ik kan niet chatten in Microsoft Teams maar anderen wel

Probleem:

Microft Teams toont geen optie om te chatten terwijl dat wel zou moeten.Afgelopen week zat ik in een Microsoft Teams meeting om een interessante webinar te volgen samen met 50+ personen. De organisator had van iedereen de microfoon uitgeschakeld en vroeg ook of iedereen de webcam uit wilde schakelen. Dit werkte allemaal perfect en er werd bandbreedte besparend.

De organisator gaf aan dat als er vragen waren je kon klikken op het “handje” of een bericht kon sturen via de chat (vergaderchat).

Ik maakte gebruik van de Microsoft Teams software op Windows 10 maar zag geen handje of knop om de vergaderchat te openen. Andere gebruikers hadden daar geen last van en stelde diverse vragen. Het probleem lag dus echt aan mijn kant.

Oplossing:

Deze bleek heel eenvoudig te zijn. Ik heb Microsoft Teams verwijderd van mijn laptop. Van de week had ik weer een webinar en heb ik via de uitnodigingslink opnieuw de software gedownload en geïnstalleerd.

In deze Microsoft Teams meeting zag ik wel de optie om een hand op te steken of berichten achter te laten in de chat.

Blijkbaar heb ik ooit een verkeerde, misschien oude, versie van Teams geïnstalleerd.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.