Filezilla kan geen FTP verbinding maken door F-Secure beveiliging

Ziggo Safe Online blokkeert FTP verbindng.Probleem:

Ik moest van de week een aantal wijzigingen doorvoeren voor een WordPress website. Deze wilde ik via FTP publiceren door een aantal PHP bestanden te uploaden. Maar ik mocht geen verbinding maken met de FTP server. De volgende foutmeldingen werden getoond:

  • Connection refused
  • Permission denied

In eerste instantie zou je denken dat de inloggegevens niet juist zijn. Ik heb ze opnieuw ingevoerd, maar de foutmelding verdween niet. Om de inloggegevens te controleren op juistheid logde ik in op DirectAdmin omgeving. Voor beiden omgevingen zijn deze hetzelfde. Hier inloggen lukte wel, dus gebruikersnaam en wachtwoord waren juist.

Oplossing:

Ik besloot de website te bezoeken om te zien of daar iets vreemds mee was. Meteen kreeg ik een popup te zien van Ziggo Safe Online van F-Secure dat de website gevaarlijk was om te bezoeken. Deze werd meteen geblokkeerd.

Ik heb aangegeven dat de website wel veilig was om te bezoeken door op Toestaan te klikken. Hierna heb ik wel gekeken of er niet iets vreemds in de code zat of dat er externe bestanden werden ingeladen. Dit bleek niet zo te zijn.

> Lees mijn blog over een WordPress website die onbewust cryptos mined

Nu kon ik weer met Filezilla een FTP verbinding opzetten, bestanden uploaden en de website bezoeken.

Conclusie:

In de domeinnaam en het FTP adres werd gebruik gemaakt van dezelfde naam. Vermoedelijk had F-Secure alle verbindingen geblokkeerd. Opzich goed maar in deze situatie wel vervelend.

Kan je geen FTP verbinding maken en weet je zeker dat de inloggegevens correct zijn? Controleer dan jouw internetbeveiliging of die het niet blokkeert.

Oplossing getest op:

Windows 10, Filezilla, Ziggo Safe online

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.