Dymo LabelWriter print blanke labels sinds maart 2021

Probleem:

Dymo LabelWriter print geen labels meer maar draait wel blanke labels door.
Dymo LabelWriter 450.

Jouw Dymo LabelWriter heeft het altijd goed gedaan maar opeens print hij geen labels meer. Er wordt wel een blanco etiket doorgedraaid zonder opdruk. Je hebt niets veranderd aan de Dymo en ook geen nieuwe versie van de Dymo software geïnstalleerd.

Om te controleren of de labels goed geladen zijn druk je op de knop van de Dymo. Er wordt een label doorgedraaid dus dat functioneert goed.

Oplossing:

Het probleem is ontstaan sinds een Windows beveiligingsupdate die vanaf 7 maart door Windows Update is verspreid onder Windows 10 gebruikers. Inmiddels is dit probleem al een aantal keren via mijn website of het contactformulier gemeld. In de meeste gevallen gaat het om de Dymo LabelWriter 450.

Op 18 maart 2021 hebben de ontwikkelaars van Dymo een nieuwe versie uitgebracht van de Dymo Label en Dymo Connect software. Deze versie lost het probleem op.

Deze nieuwe versie kan je vanuit de Dymo software installeren door te klikken op Help > Controleer op updates. Mocht dit niet werken dan kan je de laatste software ook downloaden via onderstaande links.

Ik heb de Windows update verwijderd:

In eerste instantie gaf Dymo als tijdelijke oplossing aan om de betreffende Windows update te verwijderen. Mocht je dit gedaan hebben dan adviseer ik om handmatig via Instellingen > Bijwerken en beveiliging op updates te controleren. Op deze manier wordt deze update weer opnieuw geïnstalleerd.

Dymo Connect software herkend mijn Dymo 400 niet:

De Dymo 400 is een oud model en wordt niet door Dymo Connect ondersteund. Je moet hiervoor gebruik maken van de Dymo Label Software. Deze is ook bijgewerkt naar een nieuwe versie waarin dit probleem is opgelost.

9 reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.