WordPress Sitediagnose: Er zijn problemen met de HTTPS verbinding van je site

Probleem:

WordPress Sitediagnose geeft aan dat het problemen zijn met de HTTPS verbinding.Jouw WordPress website is voorzien van een HTTPS verbinding met een geldig SSL certificaat. Dit kan een betaald of gratis LetsEncrypt SSL certificaat zijn.

Sinds een aantal versies heeft WordPress de functionaliteit Sitediagnose, in het Engels bekend onder de naam Site Health. Deze functionaliteit controleert op een aantal punten of de website juist functioneert en veilig is. Zo wordt er gekeken naar updates, schrijfrechten en of de benodigde PHP extensies geïnstalleerd zijn.

Echter geeft Sitediagnose de volgende foutmelding aan “Er zijn problemen met de HTTPS verbinding van je site”. Dit is vreemd want je hebt een geldig SSL certificaat dus de HTTPS verbinding is prima in orde. De browser geeft geen foutmelding.

Oplossing:

Ik had ook last van dit probleem en kwam erachter dat dit veroorzaakt werd door de Coming Soon Page, Maintenance Mode & Landing Pages by SeedProd plugin. Deze gebruik ik tijdens het ontwikkelen van websites om een coming soon pagina te tonen.

Blijkbaar blokkeert deze plugin succesvolle controles van Sitediagnose waardoor het lijkt of de HTTPS verbinding niet goed werkt. Als ik deze uitschakel en opnieuw naar Sitediagnose ga is het probleem verdwenen.

Mogelijk dat dit probleem zich ook voordoet bij andere plugins. Heb je een HTTPS verbinding en geeft de browser geen foutmelding? Schakel dan eerst eens alle plugins uit.

> Bekijk meer blogs over WordPress

Oplossing getest op:

WordPress 5.7 met Coming Soon Page, Maintenance Mode & Landing Pages by SeedProd 6.2.0

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.