USB 3.0 naar SATA adapter herkent harde schijf maar ziet geen partities

Vraag:

Startech USB 3.0 naar 2,5 inch SATA Adapter.Een paar weken geleden heb ik een USB 3.0 naar SATA adapter aangeschaft met als doel data van een oude harde schijf naar een nieuwe SSD over te zetten. Dit werkte perfect.

Van de week wilde ik data op een oude 3,5 inch harde schijf met SATA aansluiting vernietigen omdat ik deze weg wilde gooien. Hiervoor wilde ik weer mijn Startech USB 3.0 naar 2,5 inch SATA Adapter gebruiken.

Windows 10 herkende de harde schijf maar geen partities. Dus ik kon niets met de harde schijf doen.

Antwoord:

De product omschrijving gaf letterlijk aan dat het om een SATA adapter ging voor 2.5 inch SSD of harde schijven. Ik had verwacht dat 3.5 inch ook wel ondersteund werd.

Mijn harde schijf was nog een ouderwetse met ronddraaiende onderdelen. Dit worden ook wel platters genoemd. Omdat deze groter zijn moet de motor die ze ronddraait ook sterker zijn. De armen die over de platters gaan om de data te lezen zijn ook groter en zwaarder.

Doordat alles groter en zwaarder is gebruikt de harde schijf meer stroom die niet door deze SATA adapter geleverd kan worden. Data en stroom worden via dezelfde USB 3.0 poort geleverd.

Met de Startech USB 3.0 naar 2,5 inch SATA Adapter kan je geen 3.5 inch SATA harde schijven aansluiten op een computer of laptop. Je kan dit wel doen met de SATA naar USB kabel – USB 3.1 (10Gbps) – UASP. Nadeel is alleen dat deze 3 keer zo duur is.

> Lees mijn blog over het kopiëren van oude harde schijf naar een SSD

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.