Leer alles over break-evenafzet via Bijles Aan Huis

Het onderwerp economie is natuurlijk enorm breed. Het is iets waar de wereld op draait en niet zonder kan. Als ik een krant heb lees ik altijd het economie gedeelte omdat ik het interessant vind.

In de laatste jaren van mijn HBO opleiding ben ik met een groep studenten eigenaar geweest van een studenten onderneming. We verkochten een product waarmee ouders hun kind in de gaten konden houden. Inmiddels heeft ieder kind een smartphone waardoor volgen een stuk gemakkelijker wordt.

Gedurende dit traject werd je begeleid door ondernemers en werden er ook lessen gegeven. Een van de lessen was gericht op het verdienen van geld met een bedrijf en dan vooral op het maken van winst. Maar wanneer maak je winst? Simpel gezegd wanneer je uitgaven lager zijn dan de inkomsten. Het bedrijf hebben we met winst verkocht.

Al die kennis gebruik ik tot op de dag van vandaag nog steeds wanneer ik bezig ben met mijn eigen website. Ooit begonnen met een simpele administratie en wat lijstjes worden dit steeds uitgebreidere overzichten om de inkomsten en uitgaven bij te houden.

Break-evenafzet:

Bij het bepalen van winst of verlies is het onderwerp break-evenafzet belangrijk. Dit wordt ook wel quitte spelen genoemd. Laten we als voorbeeld ervan uitgaan dat je websites verkoopt. De break-evenafzet kan je bepalen door te berekenen hoeveel websites je moet maken om uit de kosten te komen.

Heb je 5.000 euro aan jaarlijkse kosten en verkoop je een website voor 1.000 euro dan moet je er minimaal 5 verkopen. Daarna speel je dus quitte / break-even en ga je winst maken. Het volgende jaar begint de teller weer op 0 en moet je weer 5 websites verkopen.

Natuurlijk kan je spelen met de getallen door 10 sites voor 500 euro te verkopen of je kosten van 5.000 te verlagen naar 4.000 euro.

Bijles:

Naast break-evenafzet zijn er nog tientallen onderwerpen die met economie of geld te maken hebben. Belangrijke onderwerpen die goed begrepen moeten worden maar ook leuk kunnen zijn. Economie komt zowel voor in de zakelijke als privé wereld.

Heeft jouw dochter of zoon problemen met deze onderwerpen? Dan kan het interessant zijn om hem of haar bijles te laten volgen. Je kan dit tegenwoordig prima online regelen via bijvoorbeeld Bij les aan huis. Voor nog geen 20 euro per uur komt er een student langs met excellente kennis over het onderwerp. Het voordeel hiervan is dat het leeftijdsverschil beperkt is wat fijn kan zijn voor het kind.

Leer meer via breakeven-afzet via Bijles Aan Huis.

Wil je liever een echte docent hebben die ook les geeft in bijvoorbeeld economie? Dat kan ook, maar hiervoor wordt wel een hoger tarief gerekend. Bijlesaanhuis.nl is een duidelijke website. Op de homepage kan je door middel van een aantal keuzes aangeven waar bijles in nodig is. Je krijgt vervolgens een lijst met personen te zien die bijles kunnen geven. Per persoon kan je doorklikken om meer informatie te lezen. Het aanvragen van een bijles is in 15 minuten gebeurt.

Online:

Helaas door het wereldwijde corona probleem is bijles aan huis misschien niet altijd even handig. Bijles Aan Huis speelt hierop in door tegen een lager tarief online bijles te geven.

Wil je nog meer besparen dan kan je ook een Bijles Aan Huis pakket aanschaffen. Je betaald  bijvoorbeeld 450 euro maar mag 505 euro besteden waardoor je snel 50 euro verdient. Deze pakketten blijven 1 jaar geldig.

Haal het beste uit je kind:

Het volgen van bijles is helemaal niet erg. Een kind hoeft zich hier nooit voor te schamen. Sommige onderwerpen zijn gewoon lastiger te begrijpen. Als een leerling het tempo op school niet bij kan houden is Bijles Aan Huis een mooie betaalbare oplossing. Op deze manier kan een leerling zonder stress het beste uit zichzelf halen.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.