Wat zijn de kosten om een website of webshop te laten maken?

Stel je bent een schoenenwinkel begonnen en om reclame te maken zou je graag een website willen hebben. De naam voor jouw bedrijf weet je al en gelukkig is de domeinnaam nog vrij. Je weet klanten alles over schoenen te vertellen, maar websites daar heb je geen ervaring mee.

Helaas ken je ook niemand in jouw netwerk die voor een mooie website zou kunnen maken. Eigenlijk heb je ook geen idee wat het zou moeten kosten maar je wilt er voorlopig maximaal 3.000 aan uitgeven.

Uitbesteden

Op internet vind je veel informatie over wat er komt kijken bij het ontwikkelen van een website. Maar na het lezen over webshops, WordPress, websites, social media en marketing weet je nog niet waar je moet beginnen.

Je neemt al snel de beslissing dat je de website wilt uitbesteden aan een bedrijf die daar meer ervaring in heeft. Of wel schoenmaker blijf bij je leest.

Offertes opvragen

Om niet meteen met het eerste bedrijf zaken te doen wil je een aantal offertes met elkaar kunnen vergelijken. Dan heb je een beetje een idee wat je krijgt voor welke prijs. Maar liever ga je niet met ieder bedrijf aan tafel om de wensen te bespreken. Immers je wilt schoenen verkopen want daar wordt je pas echt blij van.

Tegenwoordig heb je op internet websites waar je in een keer meerdere offertes aan kan vragen. Je vult een formulier in met de NAW gegevens, de wensen en het budget. Doe je dat via websiteoffertes.nl dan krijg je binnen 24 uur maximaal 6 offertes toegestuurd.

Wat zijn de kosten om een website of webshop te laten maken.
Wat zijn de kosten om een website of webshop te laten maken

Jij krijgt vrijblijvend een aantal offertes en kan zelf bepalen met welk bedrijf of welke bedrijven je contact opneemt. Misschien krijg je bij een aantal bedrijven meteen het gevoel dat ze je een goed aanbod doen en begrijpen wat je wilt.

Hoe meer je vertelt hoe beter de offerte

Ik ontwikkel zelf al meer dan 10 jaar websites en wil je als tip meegeven dat hoe meer je vertelt hoe beter een bedrijf de kosten kan bepalen. Geef bijvoorbeeld aan wat je wel wilt maar ook zeker wat je niet wilt. Misschien heb je een aantal sites gezien die je mooi vind qua kleuren of indeling.

Eenmalige en maandelijkse kosten

Houd er rekening mee dat je naast de eenmalige investeringskosten in een website of webshop ook maandelijkse of jaarlijkse kosten hebt.

Om een website te kunnen bezoeken heb je een domeinnaam en hosting nodig. De domeinnaam is het adres van de website en de hosting is de plek waar de website opgeslagen wordt. Daarnaast vereist een website, net als een auto, ook onderhoud.

Vraag wat de kosten hiervan zijn tijdens het aanvragen van de offerte. Zo heb je meteen een totaalplaatje en weet je waar je aan toe bent. Je hoeft de domeinnaam, hosting en het onderhoud niet af te nemen bij het bedrijf die jouw website ontwikkeld. Dit kan je ook zelf regelen of bij een ander bedrijf.

Vergeet social media niet

Tegenwoordig ben je er niet meer met alleen een website. Je zal jouw bedrijf ook moeten presenteren op social media. Voor een schoenmaker is Facebook en Instagram veel interessanter dan LinkedIn.

Heb je een bedrijf gevonden die jouw website gaat maken? Vraag dit bedrijf dan ook vrijblijvend om advies wat je het beste kan doen met social media. Misschien kunnen ze voor een kleine vergoeding ook de marketing regelen.

Wat zijn de kosten van een website

Dit is afhankelijk van de wensen, maar je bent al gauw € 1.000 kwijt voor een basis website. Wil je een professionele website dan beginnen de prijzen ongeveer rond de € 2.000.

Persoonlijk ben ik heel tevreden over WordPress. Dit is een gratis CMS waardoor jij eenvoudig jouw eigen website kan beheren. Mijn blog is ook gemaakt met WordPress.

Het is internationaal bekend. Duizenden bedrijven ondersteunen dit. Dus je bent dan ook niet afhankelijk van een specifiek bedrijf.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.