WordPress uploaden bestanden Request Entity Too Large

Probleem:

Na het uploaden van een bestand van 20 MB, zoals een film, wordt onderstaande foutmelding getoond. Het voortgangsbalkje in WordPress loopt vol dus het lijkt net of dat het bestand wel geupload is maar dat is dus niet zo.

Request Entity Too Large
The requested resource does not allow request data with POST requests, or the amount of data provided in the request exceeds the capacity limit.
Bad Request
Your browser sent a request that this server could not understand.

Eerst controleer je de onderstaande PHP instellingen op de server:

  • post_max_size
  • max_upload_size

Deze staan minimaal ingesteld op een waarde hoger dan 20 MB, bijvoorbeeld 64 MB. Tijdens het uploaden van een bestand geeft WordPress ook aan wat de maximale grootte is van het bestand dat je mag uploaden. Dit zou ook 64 MB moeten zijn.

Daarna controleer je deze PHP instelling:

  • max_execution_time

Dit is de tijd dat een PHP script uitgevoerd mag worden. Een mooie waarde hiervoor is 300 seconden. Standaard is het 60 maar dat kan soms te weinig zijn.

Maar het probleem Request Entity to large blijft bestaan.

Oplossing:

Naast dat je via PHP de maximale grootte van bestanden kan beperken kan je dit ook doen via de Apache webserver. Dit verklaard op zich ook wel de foutmelding “Request Entity Too Large”. Dit is een Apache foutmelding en niet een PHP foutmelding.

Je kan de maximale grootte instellen op twee manieren:

  • httpd.conf
  • .htaccess

Niet iedere hosting omgeving biedt de mogelijkheid om wijzigingen in het httpd.conf bestand door te voeren. De gemakkelijkste en snelste oplossing is daarom om onderstaande regel toe te voegen aan jouw .htaccess bestand.

LimitRequestBody 104857600

Bovenstaande wijziging staat het toe om bestanden van 100 MB te uploaden. Het getal wordt uitgedrukt in bytes. Houd er rekening mee dat 1000000000 dus niet 100 MB is. Dit komt omdat 1 KB (kilobyte) omgerekend 1024 bytes is en 1 MB weer 1024 Kilobytes.

Test jouw website na het toevoegen van deze regel.

Belangrijke opmerking:

Bovenstaande oplossing laat via Apache bestanden van maximaal 100 MB toe. Als PHP ingesteld is op 64 MB worden alleen bestanden t/m 64 MB geaccepteerd. Het beste kan je daarom PHP en Apache hetzelfde instellen.

Oplossing getest op:

WordPress website die gebruik maakt van Vimexx hosting

Bron:

413 Request Entity too large op Wpglobalsupport.com

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.