Laat jouw klanten een afspraak maken via Plannen.nl

Vanaf een jaar of 14 kwam ik erachter dat ik computers heel interessant vond. Vooral problemen oplossen vond ik heel leuk en op een gegeven moment weten mensen je te te vinden. Toen ik nog geen 20 was had ik de ambitie om een eigen bedrijf te beginnen. Uiteindelijk ben ik toch in loondienst gegaan bij een bedrijf omdat ik erachter kwam dat ik het ontwikkelen van websites leuker vond.

Professioneel aanpakken

Toch denk ik soms nog terug aan die tijd dat ik veel mensen blij kon maken met mijn kennis. Afspraken maakte ik in mijn eigen agenda om het overzichtelijk te houden. Stel als ik dit anno 2021 zou doen, dan zou ik dit wel professioneler aanpakken. Met de techniek van vandaag zou ik zoveel mogelijk willen automatiseren en mensen zelf afspraken laten maken. Op die manier houd ik meer tijd over om problemen op te lossen.

Maar om al die afspraken in mijn eigen agenda bij te houden zie ik niet zo zitten. Ik houd zakelijk en privé liever gescheiden. Denk dat dit ook wel verstandig is als je andere mensen een afspraak in jouw agenda laat maken.

Plannen.nl

Een paar weken geleden kwam ik de website Plannen.nl tegen. Deze website maakt het mogelijk dat jouw klanten online een afspraak kunnen plannen. Ideaal dus voor winkels, kappers, garages maar ook bedrijven die IT problemen op afspraak op komen lossen.

Om toch op de hoogte te blijven van de laatste mogelijkheden heb ik mij geregistreerd. Eerste pluspunt is dat je vrijwel geen gegevens hoeft in te vullen om een account te registreren. Tweede pluspunt is dat je standaard gebruik maakt van de gratis versie. In deze versie mag je maximaal 10 afspraken per maand maken. Dit is niet veel, maar je krijgt zo wel een goed idee of Plannen.nl iets voor jou is.

Agenda instellen

Nadat je de eerste keer bent ingelogd moet je de openingstijden instellen. Plannen.nl werkt volgens een diensten principe dat je kan toepassen in een winkel maar ook wanneer je op bezoek gaat. Klanten kiezen uit een lijst met diensten, kiezen een datum en een tijd die schikt en vullen hun gegevens in. In mijn geval zou dit reparatie of service zijn. Je kan dit zo uitgebreid mogelijk maken maar ik houd van eenvoud.

Pluspunt drie is de overzichtelijke interface van Plannen.nl. Niet teveel opties maar wel de opties die je minimaal verwacht. Zo is het oplossen van computer problemen vrij lastig te plannen. Plannen.nl biedt daarom de mogelijkheid afspraken te laten overlappen. Dus afspraak 2 begint al terwijl afspraak 1 nog bezig is. Mocht het meezitten kan je dus al eerder beginnen aan afspraak 2.

Plannen.nl, laar jouw klanten een afspraak inplannen.
Plannen.nl, laar jouw klanten een afspraak inplannen.

Naast het overlappen van afspraken kan je tussen afspraken ook een pauze inlassen. Als je een kapperszaak hebt kan je die tijd gebruiken voor een koffiepauze. Werk je op locatie dan kan je dat als reistijd gebruiken of als extra tijd als de huidige afspraak uitloopt.

Pluspunt vier is dat jij als eigenaar afspraken kan maken maar dat jouw klanten dat ook via jouw website kunnen doen. Voor beiden geldt dat je in dezelfde agenda werkt en dus precies ziet waar er nog een plekje vrij is. Het scherm om afspraken te maken kan je zelf uitbreiden met extra velden. Zo kan je een veld toevoegen zodat klanten aan kunnen geven welke problemen er zijn.

Afspraken plannen

Ik heb een paar afspraken gepland en dat werkt prima. Met een paar klikken staat de afspraak erin en kan je een bevestiging sturen naar jouw klant. Jij bepaald zelf op welke dagen je wel of niet werkt. Zo kan je een de maandagochtend blokkeren of voorkomen dat klanten een afspraak tijdens jouw vakantie inplannen.

Heb je terugkerende klanten? Dan kan je ook gebruik maken van de historie optie. Misschien leuk om die ene klant te verrassen als hij al 10 keer een afspraak heeft gemaakt.

Meerdere medewerkers

Heeft jouw bedrijf meerdere medewerkers in dienst? Geen probleem. In Plannen.nl kan je ook meerdere medewerkers toevoegen en die individueel inplannen zodat ze hun eigen planning krijgen.

Corona

Dit is op dit moment niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Om het aantal besmettingen zo laag mogelijk te houden is het advies geen afspraken te maken met mensen die klachten vertonen.

Plannen.nl speelt hierop in door een corona check gesprek te versturen. Zo weet jij dat jouw klanten klachtenvrij zijn en dat het verantwoord is om de afspraak door te laten gaan.

Kosten & kortingscode

Plannen.nl is gratis tot 10 afspraken per maand. Maar dit zal in de praktijk al snel te weinig zijn waardoor je over moet stappen op de betaalde versie. Die kost 15 euro per maand exclusief BTW. Je kan dan onbeperkt afspraken maken en 75 SMS berichten versturen.

Overstappen kan gemakkelijk vanuit de gratis versie door bovenin op de gele balk te klikken. Je kan kiezen uit maandelijks of jaarlijks betalen. Bij jaarlijks betalen krijg je 10% korting. Je kan maandelijks opzeggen. Betalen kan via iDeal of Bancontact.

Vul tijdens het betalen de kortingscode “timdehoog” in en je krijgt de eerste maand van de betaalde versie gratis.

Bezoek Plannen.nl

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.