Posters online bestellen via Flyeralarm.nl

In 2014 werd ik uitgedaagd om een nieuw loopevenement op te zetten. Het zou gaan om een trail door de bossen van Oosterhout en Dorst. Een type hardloopwedstrijd die toen populair werd in Nederland, maar in Oosterhout amper naam had.

Om reclame te maken zijn posters drukken natuurlijk ideaal. Niemand had nog van de Oosterhoutse Trail gehoord en daarom hebben we in de omgeving posters en folders verspreid.

Als lid van de organisatie was ik verantwoordelijk voor de website. Dit medium is een mooie aanvulling op de posters en folders waardoor we nog meer mensen konden bereiken. Deze website is in 2019 vernieuwd met meer foto’s en minder tekst.

Het eerste jaar hadden we ruim 500 inschrijvingen waar we trots op waren. Of dat deze door de posters bij ons zijn gekomen dat weet niemand. Maar het is wel wetenschappelijk onderzocht dat mensen een aantal keren een naam moeten zien voordat ze het echt onthouden. Dit geldt natuurlijk ook voor het bedrijven die een product of merk lanceren.

Invloed van posters

Toch hoe ouderwets ik ze ook vind, als ik bij mijn atletiekvereniging door de gang loop kijk ik altijd naar de posters van andere evenementen. Maar ook als ik naar de supermarkt ga of wanneer ik in de auto zit kijk ik onbewust naar posters. Moet zeggen dat voor creatieve kleurrijke posters mijn aandacht trekken.

Grafisch vormgever en lokale drukker

In 2014 gingen wij nog naar een grafisch vormgever. Die maakte een mooi ontwerp en daarmee gingen we ergens lokaal naar een drukker. Fantastisch om de lokale ondernemer te steunen. Alleen nadeel is dat dit een hoge kostenpost in ons budget was. Wij hadden altijd de intentie zoveel mogelijk kosten te besparen waardoor we het inschrijfgeld ook zo laag mogelijk konden houden.

Posters online bestellen via Flyeralarm.Anno 2021

Zou ik anno 2021 weer posters nodig hebben dan zou ik die online bestellen bij bijvoorbeeld Flyeralarm. Dit bedrijf is gevestigd in Duitsland en aanwezig in 15 landen waaronder ook in Nederland. Als je hun posters pagina bezoekt kom je dus ook gewoon uit op een Nederlandse pagina.

Het is een duidelijk website die gemakkelijk is in gebruik. Alleen al in de categorie posters hebben ze meer dan 15 soorten. Dus voor elk doel kan deze website het juiste product leveren.

Even uit nieuwsgierigheid hoe de website werkt heb ik het product “digitale poster” aangeklikt. Je komt meteen op een pagina met een duidelijke uitleg wat het product inhoud.

Posters bestellen

Door te klikken op de rode configureer knop kom je uit in een wizard die bestaat uit een aantal stappen. De eerste stap is het formaat. Met afbeeldingen en afmetingen worden de verschillen duidelijk gemaakt.

In stap 2 kies je het materiaal, maar dan zie ik termen die compleet nieuw voor mij zijn. Flyeralarm speelt hierop in door een [i] te tonen. Als je daar op klikt krijg je meer informatie. Persoonlijk had dit icoontje wel iets groter gemogen.

In stap 3 kies je de kleuren, in mijn geval is maar 1 optie dus kom ik al snel in stap 4 terecht. In deze stap zie je de prijzen per aantal. Er wordt gewerkt met 3 soorten leveringstijden. Normaal, snel en morgen geleverd. De tabel maakt in een oogopslag duidelijk wat de prijsverschillen zijn.

Als ik 75 posters bestel dan is de prijs bij normale levering 39,37 euro, bij snel 57,32 euro en bij morgen geleverd zou ik 85,66 euro moeten betalen. Omgerekend betaal ik 1,91 euro per poster. Alle prijzen zijn inclusief BTW en bezorgen. Naar mijn idee is dit een nette prijs.

Om verder te gaan moet je een aantal en snelheid van leveren kiezen. In de volgende stap krijg je een overzicht te zien van de kosten. Tevreden met de keuze? Klik dan op de blauwe knop om jouw posters in de winkelwagen te plaatsen. Vervolgens kan je de bestelling betalen en het ontwerp aanleveren.

Geen eigen ontwerp

Heb je geen eigen ontwerp om te uploaden? Geen probleem. Flyeralarm biedt ook de optie om jouw poster online te ontwerpen. Je kan dan een bestaande poster uitkiezen en die aanpassen of beginnen met een lege poster. Deze online ontwerp tool werkt ook super snel en handig. Weet wel dat er beperkingen zijn die een grafisch vormgever met Photoshop niet heeft. Om gebruik te maken van deze functionaliteit moet je wel een account op de website registreren.

Conclusie

De website van Flyeralarm ziet er mooi en verzorgd uit. Hij werkt snel en is duidelijk. Los daarvan hanteren ze ook nette prijzen en geen verborgen kosten. Een website om in gedachte te houden wanneer je posters nodig hebt.

Als je hun website toch bezoekt, bekijk dan ook de andere promotieartikelen die ze kunnen leveren. Want een koffiemok met jouw bedrijfslogo erop is toch ook gaaf.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.