F-Secure Bankierbeveiliging blokkeert Bitwarden

Probleem:

Je maakt gebruik van Ziggo Safe Online en je hebt de F-Secure bankierbeveiliging geactiveerd. Deze staat aan omdat je in een browser ingelogd bent bij bijvoorbeeld de Rabobank. Dit zorgt voor meer veiligheid tijdens het uitvoeren van een bankopdracht.

Logo van Bitwarden Password Manager.
Gebruikersnamen en wachtwoorden bewaar je in Bitwarden Password Manager. Op hetzelfde moment wil je een wijziging doorvoeren in een van de opgeslagen logins. Je moet dan denken aan het toevoegen van een URL of een nieuw wachtwoord.

Echter tijdens het opslaan van de wijziging toont Bitwarden browsersextensie een foutmelding. De wijzigingen kunnen niet opgeslagen worden en gaan verloren.

Oplossing:

Dit probleem wordt veroorzaakt door de F-Secure bankierbeveiliging die op dat moment ingeschakeld is. Schakel je deze uit dan kan je weer wijzigingen doorvoeren in Bitwarden.

Deze functionaliteit is best agressief omdat het alle internetverbindingen in browsers en apps blokkeert wanneer je bij een bank bent ingelogd. Zo weet je zeker dat hackers of virussen geen inbreuk kunnen maken op jouw veiligheid.

> Lees ook: Ziggo Safe Bankierbeveiliging werkt nog steeds niet soepel

De oplossing is om bankierbeveiliging helemaal uit te schakelen, of je ingelogd bent bij een bank of niet. Dan heb je er geen last meer van maar je verlaagd dan ook de beveiliging.

Een betere oplossing is om de Bitwarden deskop app te installeren of de wijziging door te voeren nadat je bij de bank bent uitgelogd.

5 reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.