Apple Airpods 2, had ik ze maar eerder gekocht

Ik hoef geen draadloze oordopjes

Mijn collega’s op het werk hebben maanden geleden van die draadloze oordopjes besteld. Allemaal Apple Airpods. “Is dat niet iets voor jouw Tim?” werd er gevraagd. “Nee, ik luister amper muziek en daar vind ik ze veel te duur voor.”.

Dat ze duur zijn dat klopt want je betaald er minimaal 125 euro voor. Daarnaast ziet het er ook wel een beetje gek uit. Het wordt vergeleken met sigaretten of Oral-B opzetstukjes in de oren.

Draadloze oordopjes testen

Begin dit jaar werd ik door een bedrijf gevraagd om een viertal draadloze oordopjes te testen. Verschillende merken en kleuren. Sommige waren normaal andere waren in-ear. Ik heb deze getest en per product een review geschreven. Tevens heb ik ze ook laten zien aan mijn collega. Die dacht in eerste instantie dat ik Apple Airpods had besteld.

Ik wist al wel zeker dat het geen in-ear oordopjes zouden worden als ik ze ooit zou kopen. Die vind ik niet fijn zitten. Fantastisch dat het omgevingsgeluid weggedrukt wordt, maar ik wil toch ook nog wat meekrijgen van de buitenwereld.

Toch maar besteld

Apple Airpods 2 met oplaadcase.
Apple Airpods 2 met oplaadcase.

Ik zag mijn collega steeds vaker bellen of online vergaderingen volgen met zijn draadloze oordopjes. Het trok toch wel mijn interesse. Ik zag er ook de potentie van in dat ik mijn handen vrij hebt om andere dingen te doen.

In februari 2021 heb ik de Apple Airpods 2 met oplaadcase besteld.

Waarom niet een goedkoper merk?
Simpel, de samenwerking tussen Apple producten is subliem en daar kan ik niets op aanmerken. Zodra je de oplaadcase in de buurt houd van een iPhone wordt deze gedetecteerd en kan je verbinding maken.

Bij de oordopjes die ik eerder dit jaar getest had moest je soms omslachtig verbinding maken via Bluetooth.

Merk je dat je ze in hebt?
Nee, voor mijn oren hebben ze in ieder geval de perfecte pasvorm. Ik moet wel zeggen dat je ze voelt zitten als het geluid uitstaat.

Waar gebruik je de oordopjes voor?
Ik gebruik het vooral voor bellen waardoor ik mijn handen vrij heb. Stel je staat een wachtrij dan kan je gewoon doorwerken. Mails lezen, programmeren of blogs schrijven. Je kan een gesprek ook beter volgen omdat het geluid direct je oren ingaat.

Wat vind je van de geluidskwaliteit?
Die is super en voldoet aan mijn eisen. Muziek van Spotify komt kraakhelder over. Nou moet ik meteen bekennen dat ik geen super hoge eisen stel aan muziek al kan ik een goede bass wel waarderen. Maar anderzijds ben ik ook zuinig op mijn oren.

Het handige van de oordopjes is ook dat als je er een uitdoet de muziek automatisch stopt met spelen. Stop je hem weer terug in je oor dan gaat de muziek weer verder.

Doordat het volume nooit hoog staat kan ook nog een gesprek volgen of voeren met andere mensen. Al vind ik het wel netjes als je tijdens een gesprek ze uitdoet.

Maar dit is niet de duurste uitvoering?
Dit is versie 2, ook wel 2th generation genoemd, maar niet de duurste uitvoering. Eigenlijk is het de goedkoopste. Hetzelfde product wordt ook met een oplaadcase geleverd die je draadloos op kan laden. Die kost 50 euro extra maar daar zag ik het nut niet van in.

De derde uitvoering is de Apple Airpods 2 Pro in-ear en hiervoor betaal je meer dan 200 euro. Het voordeel hiervan is betere geluidskwaliteit en dat ze voorzien zijn van noise cancelling zodat je geen omgevingsgeluid meer hoort.

Wisselen tussen smartphone en laptop?
Dit werkt ook zeer snel door de ingebouwde H1 chip. Ik gebruik ze nu alleen met mijn iPhone en MacBook.

Wat kan je vertellen over het bereik van de oordopjes?
Ik kan vrij door het huis lopen zonder kwaliteitsverlies. Je begint het pas te merken als de afstand 25-30 meter is tussen een iPhone en de draadloze oordopjes. Geluid kan dan een beetje gaan stotteren.

Is de accuduur acceptabel?
Tot op heden heb ik hier geen problemen mee gehad. Zodra je de oordopjes in de oplaadcase plaatst gaan ze weer opladen. De oplaadcase kan je opladen met dezelfde kabel en adapter als waarmee je een iPhone oplaadt. Een volledig opgeladen oplaadcase zorgt voor 19 uur muziek of telefoongesprekken.

Je hebt ook hoesjes voor de Apple Airpods 2 oplaadcase, heb jij die ook?
Ja, op internet las ik dat de oplaadcase snel kan krassen. Daarom heb ik hier een simpel blauw siliconen hoesje omheen zitten.

Geen spijt van de aankoop?
Nee zeker niet. Had ik het maar eerder gedaan al is het alleen maar voor de vele telefoongesprekken die ik inmiddels gevoerd heb.

Het kost wel aardig wat geld maar dat is het wat mij betreft wel waard. Een mooi product en een echt een aanrader.

Wat kost deze Apple Airpods 2 met oplaadcase?

Op dit moment gaan de prijzen van 120 – 150 euro afhankelijk waar je ze koopt. Bezoek deze pagina op Knibble.nl om te zien waar jij ze het goedkoopste kan bestellen.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.