Rabobank stuurt SMS: Gefeliciteerd. Je hebt nu Apple Pay geactiveerd.

Hardlooptelefoon:

Iedere week loop ik een aantal keren hard en wanneer ik voor een langere afstand wegga neem ik een telefoon mee. Dit is puur voor de veiligheid zodat ik iemand bellen wanneer er iets gebeurt.

Ik gebruik hier niet mijn nieuwe iPhone SE 2020 voor maar mijn vorige iPhone SE. Alleen mijn vriendin weet mijn nummer en deze staat meer uit dan aan.

Afgelopen vrijdag wilde ik weer gaan hardlopen dus ik zette hem aan. Meteen kreeg ik een SMS binnen van de Rabobank dat ik Apple Pay geactiveerd heb:

“Gefeliciteerd. Je hebt nu Apple Pay geactiveerd. Herken je deze actie niet? Neem dan contact op met je Rabobank”.

Ik herkende deze actie niet en aangezien je steeds vaker hoort over fraude, scam en phising werd ik een beetje onrustig. In het SMS bericht stond geen link waar ik op moest klikken en ik kon ook niet het nummer van de afzender zien.

Apple Pay instellingen controleren:

Op mijn nieuwe iPhone controleerde ik mijn Rabobank bankzaken maar zag daar geen vreemde dingen. In beiden Apple toestellen heb ik geen Apple Pay ingesteld.

Omdat mijn oude iPhone SE zelden aanstaat weet ik niet of het SMS bericht al eerder is verstuurd maar nu pas wordt afgeleverd door mijn provider.

Contact met de bank:

Voor de zekerheid bel ik de Rabobank. Er worden een aantal instellingen gecontroleerd maar alles blijkt goed te staan. De medewerker controleert ook of het mobielnummer geregistreerd is bij een andere klant maar dat is niet zo.

De conclusie is dat iemand een verkeerd mobiel nummer heeft ingevuld tijdens het activeren van Apple Pay bij de Rabobank. Er is dus een sprake van scam of phising.

Twijfel je over jouw bankzaken? Bel jouw bank.

Ps: staat er een telefoonnummer in het SMS bericht? Bel dat niet maar zoek altijd het nummer op via de website van de bank.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.