Vakantiehuisje boeken via Natuurhuisje.nl

In 2021 wilde mijn vriendin en ik een weekje weg uit de dagelijkse omgeving. We zijn daarom op internet gaan zoeken naar een leuke vakantie bestemming.

Een paar jaar geleden  had ik al eens gelezen over Natuurhuisje.nl, een website met, je raad het al huisjes, die je kan huren. Dit zijn over het algemeen huisjes van particulieren of verhuurders met maar een paar huisjes. Grote vakantieparken zoals Roompot zal je hier niet zo snel vinden.

Screenshot van Natuurhuisje.nl.

Tijdens mijn eerste bezoek moet ik meteen zeggen dat het een duidelijke en snelle site is. Ik ontwikkel zelf websites en kijk altijd met andere ogen naar een site dan een normale bezoeker. De gekozen kleuren zijn simpel en geven het een frisse uitstraling.

Minimalistische navigatie

De menubalk bovenin is ook zeer minimaal en biedt de opties die je nodig hebt. Je merkt dat hier door de mensen van Natuurhuisje.nl goed over nagedacht is. De weg kwijtraken in de natuur kan maar op de site is dat echt niet mogelijk ;).

Op de voorpagina wordt je uitgedaagd om een formulier in te vullen om te zien welke huisjes voldoen. Het resultaat is een lijst met huisjes. Gelukkig hoef ik dus niet duizenden huisjes te bekijken. Natuurlijk is dit ook afhankelijk van wat je invult en in welk seizoen je gaat. Wij gaan altijd buiten het seizoen wat scheelt in kosten.

Op basis van de getoonde afbeeldingen kunnen we de lijst voor onszelf korter maken. Het mag best luxe zijn maar ook een rustige omgeving vinden wij belangrijk. Je moet daar lekker kunnen wandelen en ook wat dingen kunnen doen.

Ik probeer op iedere vakantielocatie minimaal 1 keer een rondje te hardlopen. Op de lijst staan naast Nederland ook al Engeland, Denemarken, Spanje en Zwitserland.

Net als de voorpagina is er ook goed nagedacht over de detailpagina. Aan de rechterkant zie ik precies wat we moeten betalen op basis van onze eerder ingevulde gegevens. Al scrollend lees je alle belangrijke informatie zoals inchecken, faciliteiten en de omgeving.

Duidelijke persoonlijke omgeving:

Eenmaal een huisje gekozen is het reserveren met een paar muisklikken gedaan. Je moet wel een account aanmaken. In de persoonlijke omgeving wordt alleen het minimaal nodige getoond. Je ziet je boekingen, favorieten, je kan 10 euro korting weggeven en kan in contact komen met de verhurende partij.

Interessant om te weten is dat de communicatie verloopt tussen jou en de verhurende partij. Vakantiehuisje.nl houd zich hier verder niet mee bezig.

Conclusie:

Als web developer ben ik over deze website heel enthousiast. Ik denk dat veel andere bedrijven hier nog van kunnen leren. Ook met een simpel en strak design is het mogelijk om professioneel over te komen en een goede dienst aan klanten te verlenen.

De volgende keer zal ik zeker deze website weer bezoeken als ik een huisje zoek. Ze bieden ook huisjes aan over de grens.

Het gekozen natuurhuisje:

Je bent misschien ook nieuwsgierig geworden welk huisje we gekozen hebben? Dat was een natuurhuisje in Vrouwenpolder in de provincie Zeeland.

Mooie huisjes met veel ruimte gelegen op een landgoed met paardenmanege. Middelburg ligt op 15 minuten rijden en Domburg op ongeveer 20-25 minuten.

Natuurhuisje in Vrouwenpolder Zeeland.
Op het landgoed hebben ze vier van dit soort huisjes die aan de achterkant tegen een bos liggen. Aan de voorkant heb je uitzicht op de weides waar de paarden lopen. Ik ben zelf geen paardenliefhebber, maar iedere ochtend rond 8 uur laten ze de paarden de weide inrennen wat prachtig is om te zien.

Je kan prima in het huis relaxen en een boek lezen. Tijdens onze vakantie hebben we ook nog een middag op het terras van het huisje in de zon gezeten. Parkeren doe je wel bij de manage wat ongeveer 5 minuten lopen is. Voordeel hiervan is dat je geen last hebt van auto’s die op en neer rijden. Keuken is perfect en de douche is zeer ruim.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.