Aantekeningen toevoegen aan een bericht in WordPress met Post Descriptions

Ongeveer een maand geleden las ik op WordPress Tavern een blog over de nieuwe gratis plugin Post Descriptions van de Nederlandse programmeur Tom de Visser.

Hiermee kan je per bericht of pagina aantekeningen toevoegen die alleen zichtbaar zijn in de WP-Admin omgeving. Ik vind dit best handig en eigenlijk iets wat standaard in WordPress zou moeten zitten.

Samenwerken met bedrijven:

Ik werk af en toe met bedrijven samen om een blog te schrijven. Voorheen maakte ik mijn aantekeningen in het blog bericht. Maar soms bevat dit informatie die je niet met anderen wilt delen. Dankzij deze plugin hoeft dat niet meer. De aantekeningen blijven ook voor eeuwig in de database bewaard. In het geval van een samenwerking kan je bijvoorbeeld noteren tot hoelang het blog online moet blijven staan of dat er auteursrechten op de afbeeldingen zitten.

Feedback van collega’s:

Deze plugin heeft ook toegevoegde waarde wanneer je met meerdere personen een website beheerd. Denk in dit geval aan collega’s of vrienden. Je kan aangeven wat er nog toegevoegd moet worden aan een blog en vervolgens het blog doorsturen. Of misschien vraagt een collega wel om jouw feedback op een blog bericht.

De plugin is heel simpel in gebruik. In het scherm waar je de content voor een bericht typt komt er een extra tekstvak bij waar je de aantekeningen in kwijt kan. Het tekstvak vind je de eerste keer helemaal onderin, maar kan je verschuiven. Aantekeningen worden ook in het overzicht van berichten getoond.
Screenshot Post Descriptions plugin voor WordPress om aantekeningen te maken.
Mochten aantekeningen extra aandacht nodig hebben? Dan kan je dit aangeven met de optie “important” (nog niet vertaald) onder het tekstvak. De aantekeningen worden dan in het overzicht van berichten in het rood getoond. De kleur kan je via Instellingen > Post Descriptions aanpassen.

Gebruiksvriendelijk:

Het mooie aan de plugin is dat hij zich beperkt tot het toevoegen van een tekstvak en de mogelijkheid om extra aandacht voor te vragen. Verder geen functionaliteiten waar je niet op zit te wachten of die compleet niets met de plugin te maken hebben.

Openbare preview link genereren:

Lees ook mijn blog over de Publicize plugin waarmee je openbare preview links voor berichten kan genereren. Handig als je een extern persoon alvast jouw blog wil laten lezen. Ik gebruik deze plugin al meer dan 1 jaar naar tevredenheid.

Tags: geen tags

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.