Verificatie DNS records MailPoet Sending Service faalt telkens

Probleem:

MailPoet Sending Service DNS instellingen worden niet geaccepteerd.MailPoet is een nieuwsbrief plugin voor WordPress die je gratis kan gebruiken tot 1000 e-mailadressen. Om ervoor te zorgen dat een nieuwsbrief zo goed mogelijk wordt verzonden kan je gebruik maken van de MailPoet Sending Service. De nieuwsbrieven worden dan via de servers van MailPoet verstuurd.

Om gebruik te kunnen maken van de MailPoet Sending Service moet je aan de DNS records van jouw eigen domein de onderstaande records toevoegen. Hiermee geef jij MailPoet toestemming om namens jouw domein e-mails te versturen. Doe je dat niet dan bestaat de kans dat e-mails nog steeds als SPAM worden gezien.

  • Type record: cname Host: mailpoet1._domainkey.DOMEINNAAM.nl Value: dkim1.sendingservice.net
  • Type record: cname Host: mailpoet2._domainkey.DOMEINNAAM.nl Value: dkim2.sendingservice.net
  • Type record: txt Host: _mailpoet.DOMEINNAAM.nl Value: WILLEKEURIGE WAARDE

Via de website van MailPoet, waar bovenstaande DNS records staan, kan je ook controleren of deze juist zijn ingesteld. Maar telkens gaf MailPoet aan dat de verificatie van de CNAME records mislukt was. Het TXT record vormde geen probleem.

> Bekijk meer blogs over MailPoet

Oplossing 1:

De eerste fout die ik maakte was om de volledige waarde achter “mailpoet1._domainkey.DOMEINNAAM.nl” in het veld “host” van het DNS records scherm te plakken. Blijkbaar hoef je alleen het gedeelte voor het domeinnaam te plakken, dus: “mailpoet1._domainkey”. Dit verschilt wel per hosting.

Oplossing 2:

De verificatie van de CNAME records mislukte nog steeds. Toen alles maar verwijderd en opnieuw toegevoegd wat het probleem ook niet oploste. Het doorvoeren van DNS wijzigingen duurt soms 24 uur dus je moet telkens wachten voordat je weet dat de instellingen wel of niet werken.

Oplossing 3:

De uiteindelijke fout bleek te zijn dat ik nog een . (punt) achter de “value” waarde toe moest voegen. De juist waarde is dus “dkim1.sendingservice.net.“. Nadat ik dit voor beiden CNAME records had gewijzigd kon ik de verificatie succesvol uitvoeren en kreeg ik overal groene vinkjes.

Oplossing getest op:

WordPress 5.7, MailPoet 3.65.0 en TransIP hosting

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.