WhatsApp back-up herstellen mislukt door problemen met internetverbinding

Probleem:

Je hebt een nieuwe Android smartphone gekocht en de eerste keer dat je WhatsApp opstart krijg je de vraag of je een oude back-up wilt inlezen. Dit is optioneel maar wordt maar een keer aangeboden. Je geeft aan dat je dit wilt en selecteert de bron wat in de meeste gevallen een Google Account is.

Vervolgens begint WhatsApp de bestanden terug te zetten maar binnen 1 minuut stopt hij er al mee. Hij geeft aan dat er problemen zijn met de internetverbinding. Vreemd want je kan wel websites bezoeken.

WhatsApp afsluiten en opnieuw opstarten lost het probleem niet op. Hetzelfde geldt voor opnieuw installeren van de app of de smartphone opnieuw opstarten. WhatsApp blijft de foutmelding tonen en bied de opties aan om het opnieuw te proberen of het terugzetten over te slaan.

> Lees hoe je iemand op afstand mee kan laten kijken op jouw smartphone

Oplossing:

De oplossing is om WhatsApp geforceerd te stoppen en vervolgens de cache en gedownloadde bestanden te wissen. Als je de app daarna weer opstart lijkt het net of je deze voor het eerst opstart en kan je de back-up wel inlezen.

  1. Ga naar het instellingen (tandwiel) menu van jouw smartphone
  2. Scroll naar “Apps” en druk hierop
  3. Scroll naar “WhatsApp” en druk hierop
  4. Druk op “Stoppen” of “Geforceerd stoppen” en bevestig de keuze
  5. Druk op “Opslag”
  6. Druk op “Gegevens wissen” en bevestig de keuze
  7. Druk op “Cache wissen” en bevestig de keuze
  8. Open WhatsApp en volg de stappen op het scherm

Oplossing getest op:

Samsung Galaxy A12 met Android, bezoek Knibble.nl om te zien waar je deze het goedkoopst kan kopen.

Een reactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.