Unieke chocolade vind je op Chocoladeverkopers.nl

Bij toeval kwam ik uit op de website Chocoladeverkopers.nl. Een website zoals je al kan raden die gaat over chocolade, maar niet standaard chocola zoals in de supermarkt. In deze webshop vind je unieke repen van over heel de wereld.

Verschillende merken

In deze webshop vind je dus geen AH huismerk chocolade, Milka of Verkade. Je moet dan denken aan Chocolat Madagascar of Fruition. Twee merken waar ik nog nooit eerder van heb gehoord. Sommige merken op Chocoladeverkopers.nl zijn wel duurder dan de standaard supermarkt chocolade.

Paar bestellingen gedaan

Inmiddels heb ik al een paar bestellingen gedaan met telkens andere repen. Ze hebben denk ik wel 100 verschillende soorten. Nog een leuke is Mesjokke, al is het maar om de naam, die geproduceerd wordt in Utrecht. Hoe gek ik ook op chocola ben, boven de 80% vind ik het toch gauw bitter worden.

Dat ze professioneel over willen komen heb ik deze week gemerkt. Een van mijn bestellingen wilde maar niet aankomen dus heb ik een e-mail gestuurd. De reden was de temperatuur van rond de 25 graden waardoor de chocolade kan smelten. Dezelfde dag heb ik daar nog een duidelijke mail over ontvangen maar inmiddels is de bestelling binnen.

Nog niet overtuigd? Via de website van Webwinkelkeur halen ze een score van 9,6!

Snel & simpele website

De website is snel, simpel en duidelijk. Op iedere productpagina wordt informatie over het merk of de chocolade gegeven. Dit om je alvast in de stemming te brengen zodat je de juiste keuze kan maken. Ik kan mijn weg er goed in vinden. Ze maken gebruik van WordPress in combinatie met WooCommerce.

Screenshot van Chocoladeverkopers.nl
Chocoladeverkopers.nl, kies uit meer dan 100 verschillende soorten chocolade.

Qua design is het wel heel recht toe recht aan. Het had misschien iets sfeervoller gemogen. Maar zeg nou zelf je wil gewoon chocolade bestellen en er dan lekker van genieten. Tijdens het bezoeken merk je wel dat de eigenaren betrokken zijn in hun bedrijf en de producten. Het straalt vertrouwen uit wat ik zeker als een pluspunt zie.

Bean to bar chocolade

In deze webshop vind je over het algemeen alleen maar fabrikanten van bean to bar chocolade. Hiermee wordt bedoelt dat de bonen worden ingekocht, geroosterd, vermaalt en na het toevoegen van suiker wordt de chocolade in een mal gegoten. Er zitten dus geen andere bedrijven tussen.

Je hebt vast wel gehoord van Belgische Callebaut chocolade. Die wordt gemaakt door Callebaut die de bonen inkopen. Maar zij maken er zelf geen eindproduct van. Zij zijn toeleverancier voor andere fabrikanten.

Bean to bar chocolademakers, ook wel craft chocolate makers, zijn vaak kleine makers. Soms werken ze zelfs vanuit huis of een garage.

Conclusie

Probeer het uit, bestel een paar repen en help hiermee de cacaoboeren en bean to bar chocolademakers.

Hagelslag fanaat?

Bezoek dan ook Hagelswag.com voor luxe glazen flessen met grove hagelslag.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.