Uitgelichte afbeelding wijzigen in WordPress 5.8 lukt niet

Probleem:

Je maakt gebruik van WordPress 5.8 en bij een bestaande pagina of bericht wil je de uitgelichte afbeelding (featured image) wijzigen. Hiervoor klik je op de afbeelding en de Mediabibliotheek wordt geopend maar alleen de uitgelichte afbeelding wordt getoond.

WordPress Mediabibliotheek met de gekozen uitgelichte afbeelding.
WordPress Mediabibliotheek.

In de Mediabibliotheek heb je al tientallen afbeeldingen geupload dus dat er maar een wordt getoond is vreemd. Als je de uitgelichte afbeelding verwijderd, het bericht of de pagina bijwerkt, kan je hierna wel uit alle afbeeldingen kiezen. Maar op deze manier maak je overbodige revisies aan.

Oplossing:

Sinds WordPress 5.8 is oneindig scrollen (infinite scrolling) in de Mediabibliotheek uitgeschakeld. Voortaan worden er 40 bestanden getoond. Wil je er meer zien dan moet je op “Laad meer” klikken. Op deze manier hopen ze de Mediabibliotheek sneller te maken.

Maar sinds deze wijziging doet bovenstaand probleem zich ook voor. Ik heb helaas niet kunnen achterhalen of dit ook de echte oorzaak is.

Om het probleem op te lossen kan je “oneindig scrollen” weer inschakelen door onderstaande code toe te voegen aan het functions.php bestand van jouw thema. Hierna kan je, zonder eerst op bijwerken te klikken, de uitgelichte afbeelding direct wijzigen.

add_filter( 'media_library_infinite_scrolling', '__return_true' );

Bekijk meer informatie over bovenstaande filter of bekijk meer WordPress blogs.

Getest op:

WordPress 5.8 met Elementor Pro

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.