BTW bedragen controleren tijdens opzetten webshops

Ik heb al diverse webshops opgeleverd voor bedrijven die boeken, lunches of benodigdheden voor karten verkopen. In alle gevallen heb ik gebruik gemaakt van WordPress in combinatie met WooCommerce omdat dit prima samenwerkt.

Belastingtarieven:

Er zijn situaties dat webshops met verschillende belastingtarieven moet rekenen omdat op eten een lager tarief zit dan bijvoorbeeld op boeken. Nederland kent op dit moment 4 tarieven te weten: 6, 9, 19 en 21%. De afkorting BTW staat voor Belasting over de Toegevoegde Waarde.

Natuurlijk kan je dit allemaal prima met WooCommerce belastingzones instellen. Maar ik vind het fijn om in complexe situaties toch zelf de belastingbedragen te kunnen controleren buiten WooCommerce om.

> Bekijk meer WooCommerce blogs

De ene webshop moet duidelijk BTW tonen omdat het aan bedrijven verkoopt terwijl de andere levert aan particulieren waar het alleen op de factuur hoeft te staan.

BTW bedragen online berekenen:

Een tijdje geleden heb ik hiervoor de website Btwberekenen24.nl gevonden. Hier kan je gemakkelijk uitrekenen hoeveel BTW er over een bedrag wordt gerekend.

De website toont vervolgens het bedrag met BTW, zonder BTW en alleen het bedrag BTW.

BTW berekenen via btwberekenen24.nl
Bron: btwberekenen24.nl

Een reactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.