Windows nr 1 oplossing werkt ook voor een sissende koelkast

Het is zondagochtend wanneer ik aan de eettafel aan het ontbijt zit en ik opeens een vreemd sissend geluid hoor. Geen idee waar het vandaan komt. Ik dacht dat een van mijn buren aan het klussen was.

Als ik het geluid moet omschrijven dan komt het het dichst bij een thermoskan met hete vloeistof die sist. Aangezien de keukendeur openstaat loop ik naar buiten. Maar hoe verder ik de tuin inloop hoe zachter het geluid wordt.

Ik loop naar binnen en merk op dat het geluid weer harder wordt en het vanuit mijn koelkast / vriezer komt. Het sissende geluid komt uit het gedeelte tussen beiden apparaten. De deuren openen en sluiten lost het niet op. Drukken op de knoppen ook niet.

Veel problemen met Windows kan je oplossen door de computer of laptop opnieuw op te starten. Daarom wil ik deze oplossing ook voor mijn koelkast / vriezer proberen. Alleen de stekker zit verstopt achter een houten plank.

Een sneller oplossing is de meterkast. Ik zet de betreffende groep uit en loop naar de koelkast. Vreemd genoeg blijft deze sissen zelfs zonder stroom. Na een minuut houd het sissen gelukkig op. Het is dus een mechanisch geluid.

Ik schakel de betreffende groep weer in. De koelkast / vriezer doet zijn werk weer maar het sissende geluid komt niet meer terug.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.