Een telefoonhoesje om jouw 5G smartphone te beschermen

In juli 2019 heb ik al een algemeen blog geschreven over de komst van 5G die de voorgaande 2G, 3G en 4G varianten gaat vervangen. Deze nieuwe techniek voor een nog hogere downloadsnelheid. Er wordt zelfs al gesuggereerd dat 5G de internetverbinding in huishoudens gaat vervangen. Steeds meer apparaten worden op internet aangesloten en 5G is in sommige gevallen de oplossing.

De G staat voor generatie en bij sommige telefoonproviders is 2G en 3G zelfs al helemaal uitgefaseerd. Het zal ook niet lang meer duren voordat 4G ook niet meer bestaat.

Ook in de smartphonewereld staat de techniek niet stil en zijn er al diverse 5G toestellen uitgebracht maar deze zijn nog wel schaars. Zo zijn de Apple 12 iPhones geschikt voor een 5G verbinding en eind dit jaar worden alweer nieuwe iPhones aangekondigd. 5G zal de nieuwe standaard worden.

Ben je geen Apple fan dan is de Samsung Galaxy A22 (5g) een mooi alternatief. Belangrijk om te weten is dat dit toestel zowel in een 4G en 5G variant wordt uitgebracht. De 4G variant is ongeveer 20-30 euro goedkoper terwijl de 5G variant ook werkt op 4G. Jouw mobiel abonnement moet wel gelden voor 5G anders kan je deze techniek niet gebruiken.

Maar nu we het toch over het kopen van een nieuwe telefoon hebben. Dit kan best wel een investering zijn. De Samsung Galaxy A22 begint bij de 200 euro, maar er zijn smartphones die over de 1000 euro gaan. Het zou zonde zijn als er krasjes komen op de achterkant of barstjes in het scherm. Een keer verkeerd laten vallen en je repareren kan snel enkele honderden euro’s kosten.

Deze problemen kan je vaak voorkomen door een telefoonhoesje aan te schaffen. Als je dan toch voor enkele honderden euro’s een nieuwe telefoon hebt gekocht maken die 2 tientjes ook niet zoveel meer uit. Voor dit bedrag heb je al een backcover hoesje dat de zijkanten en achterkant beschermd en je kan jouw nieuwe smartphone nog steeds showen omdat het telefoonhoesje transparant is.

Shockproof telefoonhoesje voor Samsung Galaxy A22 5G.Maar naast dit simpele functionele hoesje heb je nog veel meer varianten. De meeste smartphone schermen zijn voorzien van krasvrij glas, ook wel gorillaglas genoemd. Wil je toch nog extra bescherming dan kan je een bookcase hoesje kopen zodat jouw telefoon helemaal beschermd is. De meeste bookcase telefoonhoesjes hebben leuke designs en vakjes voor pasjes en contant geld.

Nadeel van een bookcase telefoonhoesje kan wel zijn dat jouw telefoon dikker wordt. Immers er komt aan alle kanten een laag bij van plastic of leer. Een alternatieve oplossing hiervoor is om een backcover telefoonhoesje te bestellen in combinatie met een screenprotector. De screenprotector is een dun laagje flexibel materiaal dat je over het scherm van jouw smartphone plakt.

Herinner je nog de Nokia 3310? Die kon je vanaf de eerste verdieping laten vallen en afhankelijk van de ondergrond werkte deze nog steeds. Maar je kon hiermee alleen bellen, SMS berichten versturen en snake spelen. Met de smartphones van tegenwoordig kan je zoveel meer waardoor je er des te zuiniger op moet zijn.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.