Telefoon repareren nadat je hem hebt laten vallen

Begin deze maand heb ik nog geschreven over telefoonhoesjes. Hoe die ervoor kunnen zorgen dat jouw telefoon langer mooi blijft. Je hebt er honderden soorten van en de goedkoopste kost maar een paar tientjes.

Per ongelTelefoon reparatie uitvoeren voor een iPhone SE 2020.uk laten vallen

Soms ontkom je er niet aan dat jouw telefoon toch beschadigd raakt. Ik heb iets meer dan een jaar geleden de iPhone SE 2020 128GB gekocht voor toen ter tijd 539 euro. Een flink bedrag.

Ik ben wel zeer zuinig op mijn smartphones, want het blijft veel geld. Toch heb ik mijn iPhone SE 2020 in de eerste twee weken een paar keer laten vallen. Per ongeluk hoor, het is niet dat ik ermee gesmeten heb wat sommige mensen doen. Gelukkig is het bij een paar klein barstjes gebleven. Eigenlijk moet je goed kijken om het te zien.

Scherm kapot, wat kost reparatie?

Als je een telefoon net op een verkeerde hoek op een harde vloer laat vallen kan het scherm barsten. Vervelend. Gelukkig kan je dan een telefoon reparatie uit laten voeren. Stel ik zou dat voor mijn iPhone SE doen, dan ben je tussen 120-130 euro kwijt voor het originele scherm of 70-90 euro voor een budget versie (noem het een B merk).

Die 130 euro is dan nog steeds interessanter dan de 539 euro voor een nieuwe telefoon. Want met een nieuw scherm kan jouw smartphone weer jaren vooruit. Tenzij je hem natuurlijk binnen 1 maand weer laat vallen.

Afspraak maken voor telefoon reparatie

Woon je in de omgeving van Delft? Dan kan het interessant zijn om een afspraak te maken bij Gefixt.nl. Via een online stappenplan geef je aan om welk apparaat het gaat en wat er gerepareerd moet worden. Uiteindelijk kies je een datum + tijdvak van 1 uur en maakt de afspraak. Je kan bij dit bedrijf wachten tot de reparatie klaar is. Op basis van 284 beoordelingen scoren ze een 4,7 op een schaal van 1-5.

Aan vervanging toe of ga je voor het milieu?

Iedereen weet dat na verloop van de tijd de accu slechter wordt. Om die reden wordt daar ook maar beperkte garantie opgegeven. In het begin kan je nog met gemak 1 of 2 dagen de telefoon gebruiken voor je moet herladen. Maar na een jaar of 3 of 4 red je misschien het einde van de dag niet en dat is toch wel vervelend.

De rest van de telefoon werkt nog prima. Is het dan toch tijd voor een nieuwe telefoon of niet? De technieken zijn natuurlijk ook weer verbeterd. Nog zuiverder scherm, snellere processor of een betere camera.

Een nieuwe telefoon is leuk maar niet goed voor het milieu. Er zijn veel materialen nodig om jouw nieuwe telefoon te maken. Zou een nieuwe accu dan niet een betere keuze zijn? Immers de telefoon doet het verder nog prima en een nieuwe accu kost maar 40-60 euro.

Conclusie

Of jouw scherm nu kapot is of dat de batterij heel lui is geworden. Reparatie kan de oplossing zijn. Goed voor jouw portemonnee en het milieu.

Mijn vorige iPhone deed het perfect, maar ik had last van gebrek aan geheugen. Dat is iets wat niet met reparatie opgelost kon worden.

Een reactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.