Growatt pv inverter display Coolblue zonnepanelen blijft uit

Eind 2019 heb ik zonnepanelen van Coolblue op het dak laten leggen. Na het eerste jaar heb ik zelfs meer opgewekt dan Coolblue berekend had.

In de eerste weken na de installatie ben ik iedere dag naar mijn Growatt pv (photovoltaic) invertor geweest. Dit apparaat zet de stroom, die uit zon opgewerkt wordt, om zodat je die uit een stopcontact kan halen. Op dit display staan wisselende getallen en teksten.

Na een paar maanden ben ik steeds minder gaan kijken. Ik denk dat de nieuwigheid er vanaf was. Maar zodra mijn zonnepanelen stroom opwekken hoor je een zoomtoon van de zolder komen dus wist ik dat het goed was.

Display toont niets meer

Een paar weken geleden liep ik overdag weer naar mijn Growatt pv inverter maar het display was uit. Het leek wel kapot te zijn. Nergens zag ik een knop om het display aan te zetten. Een beetje duwen op het scherm zorgde er ook niet voor dat er weer getallen werden getoond.

Growatt pv inverter voor Coolblue zonnepanelen.

Een aparte oplossing, die wel werkt

Ik heb het probleem gemeld bij Coolblue en binnen 1 dag had ik al een oplossing. Maar dit was een vreemde oplossing. Ze adviseerde dat ik onder het display een tik op de kast zou geven. Toch maar gedaan en vreemd genoeg ging het display weer aan.Dit was overigens best een harde tik. Blijkbaar is er een firmware update op afstand uitgevoerd waardoor het display standaard uitstaat.

Verdien 100 euro Coolblue tegoed!

Meld ik je aan als klant bij Coolblue en accepteer je de offerte dan krijgen wij beiden 100 euro Coolblue tegoed. Het enige wat je hiervoor hoef te doen is jouw naam doorsturen.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.