Mijn 31 delige schroevendraaierset was een goede investering

Om een computerkast of laptop open te maken heb je een schroevendraaier nodig. De ene keer is het een kruiskop de andere keer een torx en in sommige gevallen is het een combinatie van eerder genoemde. Platte schroevendraaiers heb je vrijwel nooit nodig. Hooguit om de kast los te wrikken als die met teveel kracht is vastgezet.

Professioneel materiaal

Maar de ene schroevendraaier is de andere niet. Ik heb het dan over kwaliteit en mogelijkheden. Door de jaren heen heb ik geleerd dat goed professioneel materiaal bezitten echt de moeite waard is. Daarom heb ik een aantal jaren geleden een allround schroevendraaierset van het merk PB Swisstools aangeschaft voor +/- 100 euro.

Allround schroevendraaierset van PB 8515.
PB Swisstools schroevendraaierset PB 8515.

Twee schroevendraaiers of 31 schroevendraaiers?

Honderd euro is best een flink bedrag voor 31 schroevendraaiers. Maar het bijzondere aan deze schroevendraaiers is dat het opzet schroevendraaiers zijn. Ook wel wisselklingen genoemd. Je hebt twee heften waar je de wisselklingen in kan stoppen. Een grote met kliksysteem en een kleine met schroefsysteem. Daarnaast zitten alle onderdelen in een mooie kunstleren etui die je gemakkelijk mee kan nemen.

Je zou kunnen concluderen dat je dan maar 2 schroevendraaiers tegelijk kan gebruiken. Dat klopt. Maar na al die jaren heb ik dat nog niet als een nadeel ervaren. Daarnaast kan je de wisselklingen heel makkelijk verwisselen.

Wat zit er in het schroeverdraaierset

In het mooie kunstleren etui zitten 3 heften waarmee je kan schroeven:

 1. Normale schroevendraaier met 14 wisselklingen voor
  1. Plat
  2. Kruis
  3. Torx
  4. Priem
 2. Kleine schroevendraaier met 16 wisselklingen (zitten aan beide kanten) voor
  1. Plat
  2. Kruis
  3. Torx
 3. Kleine spanningzoeker (gele heft)

Conclusie:

Met dit schroevendraaierset is de kans klein dat je iets niet open krijgt. Door de opzetstukken heb je ook veel minder ruimte nodig om de schroevendraaiers op te bergen. Ik neem ze vaak mee in mijn laptoptas en door het etui blijft alles mooi bij elkaar. Het is kwalitatief hoogwaardig materiaal. Het enige nadeel is de aanschafprijs.

Bestel het PB8515 schroevendraaiersetBekijk PB Swisstools producten

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.