Ga je voor Microsoft Office 2019 of Office 2021?

In het verleden heb ik een blog geschreven of het goedkoper is om een Office 365 jaarlijks abonnement of eenmalige Office 2019 licenties aan te schaffen. Sinds enkele maanden is Office 2021 uit maar ook Office 2019 is nog beschikbaar.

Office 2021 versie Professional PlusIn dit blog richt ik me op eenmalige Office licenties en niet op de Microsoft 365 abonnementen die ook de moeite waard zijn, mits je alle functionaliteiten kan gebruiken.

Office 2019:

Op internet wordt Office 2019 Home & Student met minder programma’s voor een hogere prijs aangeboden. Je kan daarom beter kiezen voor Office 2019 Professional Plus die voor een lager bedrag ook nog o.a. Outlook, Access en Lync bevat.

Via de website Gamekeydiscounter.nl kan je heel goedkoop virtuele licenties aanschaffen. Ik heb dit al verschillende keren gedaan zonder problemen. Daarnaast hoef je alleen maar een e-mailadres op te geven. Bij andere webwinkels betaal je soms 10x zoveel.

Voor Office 2019 Professional Plus betaal je 9,25 euro wanneer je telefonisch activeert en 29,95 euro wanneer je online activeert.

Houd er rekening mee dat telefonisch activeren ongeveer 10 minuten duurt. Tijdens dit gesprek moet je vele nummers intoetsen en dit later ook weer doen in het Office activatiescherm. Het resultaat is hetzelfde alleen voor 20 euro ben je eerder klaar.

Bestel Office 2019 Professional Plus

Ondersteuning verloopt op 23 oktober 2023:
Microsoft brengt dan geen updates meer uit met nieuwe functionaliteit of oplossingen van beveiligingsproducten. Het wordt dan niet meer aangeraden de software nog te gebruiken omdat het niet 100% veilig meer is. Maar het zal nog steeds werken dus je hoeft niet meteen over te stappen naar een nieuwe Office versie.

Office 2021:

Via Gamekeydiscounter.nl wordt op dit moment alleen Office Professional Plus 2021 aangeboden voor 38,95 euro met online activatie. Deze versie bevat Word, Excel, Powerpoint, Outlook, Publisher, Access, Teams en OneNote. Publisher en OneNote worden eigenlijk zelden door particulieren gebruikt.

Ten opzichte van de 9,25 euro voor Office 2019 is deze licentie op dit moment wel 4 keer zo duur. Koop je bij een webwinkel als Coolblue een licentie dan betaal je snel 150 euro.

Het grote voordeel is dat Office 2021 wel langer wordt ondersteund. Verdeeld over het aantal jaren dat je de software kan gebruiken ben je beter uit met Office 2021.

Bestel Office 2021 Professional Plus 2021

Ondersteuning verloopt op 13 oktober 2026:
Microsoft brengt dan ook voor deze versie geen updates meer uit. Het wordt niet meer aangeraden de software nog te gebruiken. Overigens maakt het niet uit of je Office veel of weinig gebruikt om misbruik te maken van een gevonden beveiligingslek.

Overstappen van Office 2019 naar Office 2021?

Ik zou Office 2019 blijven gebruiken totdat deze niet meer wordt ondersteund. Zover mij bekend zit er niet zoveel nieuwe functionaliteit in Office 2021 waardoor overstappen de moeit waard is. Het zou daarom zonde van het geld zijn om nu een licentie voor Office 2021 aan te schaffen.

Op deze pagina vind je een overzicht van de nieuwe functies. Je leest hier ook een aantal keren de term Microsoft Office LTSC. Dit is een specifieke licentie voor zakelijke gebruikers die niet beschikbaar is voor consumenten.

> Hoe zoek je de productcode van Office op?

7 reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.