Lenovo IdeaCentre 3 07ADA05 prima computer voor thuis

Vraag:

Ik kreeg de vraag van oudere mensen of ik hun een computer kon adviseren. Hun vorige computer was bijna 10 jaar oud en Windows 10 startte niet meer op. Opnieuw installeren was een optie, maar de computer was ook niet meer zo snel.

De wensen waren beperkt net als het budget. Wat administratie doen, mails beantwoorden en websites bezoeken. Ze maakten eigenlijk meer gebruik van de iPad dan van de computer, maar vonden het toch handig om er nog een te hebben.

Antwoord:

Lenovo IdeaCentre 3 07ADA05, geschikt voor Windows 11.Ik ben een avondje gaan zoeken op internet en ben uitgekomen op de Lenovo IdeaCentre 3 07ADA05 bij Coolblue voor 349 euro. Deze computer wordt met Windows 10 geleverd zonder DVD speler, toetsenbord en muis. De DVD speler was niet nodig en toetsenbord en muis hadden ze nog, dus dat kwam mooi uit.

> Bestel de Lenovo IdeaCentre 3 07ADA05

Op het moment van mijn zoektocht was de beschikbaarheid van computers door materiaal tekort goed te merken. Het voordeel is dat je niet heel veel hoeft te vergelijken. Het nadeel is dat je uiteindelijk niet heel veel keuze hebt.

Ik wil geen Celeron processor want die zijn niet vooruit te branden. De computer moet een SSD hebben en minimaal 8 GB geheugen.

Specificaties:

  • Windows 10
  • AMD Athlon Silver 3050U Dual Core
  • 8 GB RAM geheugen
  • 256 GB SSD voor bestanden en programma’s
  • 4X USB voor
  • 4X USB achter
  • HDMI + VGA (helaas geen DVI)
  • Wireless AC + ondersteuning voor Wifi 5

Amper bloatware:

Persoonlijk vind ik Lenovo een fijn merk omdat ze vooraf vrijwel geen bloatware installeren. Dit is software die je gratis (of tijdelijk gratis) kan gebruiken. Denk aan antivirus, Microsoft Office, Dropbox etc. Na de eerste keer opstarten vragen ze of je bepaalde software wilt installeren. Dit zijn wel 3 pagina’s vol met programma’s die ik dus allemaal niet geïnstalleerd heb.

Nadeel is wel dat Lenovo tegenwoordig veel reclame maakt om tegen betaling de garantie te verlengen. Maar de concurrentie zoals HP doet dat net zo goed. Standaard zit er 2 jaar garantie op de Lenovo IdeaCentre 3 07ADA05. Ik heb de garantie nog nooit verlengd omdat je na verloop van tijd met slijtage te maken hebt.

> Goedkoop Office software aanschaffen?

Prima computer voor 350 euro:

Voor het bedrag is dit een prima computer om mails te versturen, documenten in Word te typen, websites te bezoeken en simpele spellen te spelen. Hij reageert lekker snel en dat verbaasd me eigenlijk wel. Dit zal vast komen door de 8GB in combinatie met de kleine SSD schijf van 256 GB wat voor veel mensen ruim voldoende is.

Ook de 4 USB poorten aan de voorkant en achterkant is luxe. Je kan de computer met 1 hand optillen zo licht is deze. Lenovo heeft ook aandacht aan de kast besteed zodat je deze niet in hoeft te verstoppen. Natuurlijk is er gebruik gemaakt van plastic, maar wel op een mooie manier.

Gebruik je Photoshop, een VR bril of speel je zware games? Dan is deze computer echt niet geschikt. Je komt dan al snel uit in het hogere segment computers.

Raad ik hem aan?

Ja, voor normaal gebruik is het een prima basiscomputer voor een leuke prijs. Ik verwacht dat je hier weer minimaal 5 jaar mee vooruit kan.

Geschikt voor Windows 11?

Volgens de website van Lenovo kan je deze computer upgraden naar Windows 11. Installeer wel eerst de laatste updates voor Windows 10 en Lenovo.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.