Geen ondersteuning DYMO LabelWriter 400 of eerder op Windows 11

Dymo Labelwriter 400.Eerder werd gezegd dat Windows 10 het laatste besturingssysteem zou zijn wat Microsoft uit zou brengen. In juni 2021 is gebleken dat dit toch niet zo is omdat toen Windows 11 gelanceerd is. Net als de upgrade van Windows 7 of 8 naar Windows 10 zal de upgrade naar Windows 11 ook weer gratis zijn.

> Kan je zomaar upgraden naar Windows 11 en kost dit geld?

Niet alle hardware wordt meer ondersteund:

Het nadeel van het nieuwe besturingssysteem is dat niet alle hardware meer ondersteund wordt. Ik heb dit een aantal keren meegemaakt met printers die prima werkten met Windows 7 of 8 maar niet met Windows 10. Soms was het installeren van drivers van Windows 8.1 een oplossing.

Natuurlijk kan je ook niet van fabrikanten verwachten dat hun hardware op alle versies van Windows wordt ondersteund. Dit doet zich vooral voor bij bijvoorbeeld goedkopere printers of printers die al jaren geleden uitgebracht zijn en niet meer verkocht worden.

DYMO LabelWriter 400 of eerder wordt niet meer ondersteund:

Uit de overzichtspagina (compatibility chart) op de website van DYMO blijkt dat de onderstaande DYMO apparaten niet meer worden ondersteund op Windows 11:

  • 300
  • 310
  • 320
  • 330 en 330 Turbo
  • 400 en 400 Turbo
  • Twin Turbo
  • Duo

Voor deze LabelWriters heb je DYMO Label Software nodig die niet echt actief onderhouden wordt. Deze software zal dus niet meer werken op Windows 11. Inmiddels is de opvolger DYMO Connect beschikbaar die wel onderhouden wordt. Maar deze is alleen beschikbaar voor DYMO LabelWriter 450 en nieuwer.

Geen praktijkervaring:

Helaas heb ik op dit moment nog geen praktijkervaring met mijn DYMO LabelWriter 400 op Windows 11. Maar ik weet wel dat na het upgraden naar Windows 10 de DYMO Label Software ook vaak problemen had. Deze konden wel opgelost worden via een stappenplan.

Oplossingen:

Heb je een van de eerder genoemde modellen? Dan zijn er de volgende oplossingen:

Oplossing 1:
Gebruik blijven maken van Windows 10, dit wordt nog tot oktober 2025 ondersteund. Mogelijk dat er dan alweer nieuwere Dymo LabelWriters zijn dan de 450 en de 550.

Oplossing 2:
Een mogelijke oplossing zou zijn om de software in compatibiliteitsmodus te draaien. Dit doe je door met de rechter muisknop op het icoontje te klikken en vervolgens voor “Compatibiliteitsproblemen oplossen” te kiezen.

Oplossing 3:
Wel upgraden naar Windows 11 en indien nodig een nieuwe Dymo LabelWriter aanschaffen.

> Goedkoopste webwinkels voor Dymo LabelWriter 450
> Goedkoopste webwinkels voor Dymo LabelWriter 550

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.