Koop je de iPad 2020 of de iPad 2021 (9e generatie)?

In september heeft Apple hun nieuwste iPad gepresenteerd met als naam iPad 2021. Dit is de 9e generatie en de opvolger van de 8e generatie die in 2020 is uitgebracht. Belangrijk om te weten is dat deze iPad niet hetzelfde is als de iPad Pro of de iPad Air.

De verschillen:

  • Snellere chip (versie 2020 had een A12 en 2021 een A13)
  • Betere selfiecamera (12 MP camera)
  • True tone ondersteuning (past scherm aan o.b.v. de omgeving)
  • Minimale opslag is 64 GB
  • Nog steeds in de kleuren zilver en space grey leverbaar

Apple iPad 2021 (9e generatie) met minimaal 64 GB opslag.Apple iPadOS software updates:

De laatste iPadOS versie is 15.1 en wordt nog ondersteund vanaf de iPad 5e generatie en nieuwer. Het is een kenmerk van Apple dat oude apparaten nog lang updates krijgen. Dit in tegenstelling tot Android . Hieruit kunnen we concluderen dat de iPad 2020 versie ook nog wel even updates zal krijgen, maar de iPad 2021 zal langer updates krijgen.

Welke versie bestel je?

De standaard aanschafprijs van een iPad 2021 met 64GB geheugen, ook wel bekend als het instapmodel, kost 389 euro. Uit een kort onderzoek blijkt dat de iPad 2020 met 32 GB geheugen voor vrijwel dezelfde prijs of een paar tientjes goedkoper wordt verkocht.

De keuze is dan snel gemaakt om voor het nieuwste model te gaan zodat je meteen kan genieten van de nieuwste technieken en dubbele opslag. Is je budget beperkt dan kan je ook kijken naar refurbished iPad modellen. Dit zijn tweedehands iPad modellen, helemaal gecontroleerd en in prima staat.

Beperkte beschikbaarheid van de iPad 2021:

Door corona, black friday en de aankomende feestdagen is de voorraad van de iPad 2021 64 GB zeer beperkt of vrijwel 0. Bij Coolblue zijn ze al dagen uitverkocht. Vooral de space grey uitvoering blijkt heel populair te zijn.

Bol.com heeft nog wel de zilver variant op voorraad maar levert pas 6 december uit. Bestel je bij Wehkamp.nl? Die rekent bijna 410 euro voor een zilveren iPad met onbekende levertijd.

Het loont de moeite om prijsvergelijkingswebsites zoals Tweakers of Knibble.nl in de gaten te houden.

Je kan de iPad ook bij Apple bestellen voor 389 euro. Maar ook Apple levert deze pas in de week voor kerst. Pluspunt hier is wel dat je de iPad gratis kan voorzien van een inscriptie.

Conclusie:

Persoonlijk zou ik kiezen voor de iPad 2021 omdat het vorige model voor dezelfde prijs of iets goedkoper wordt aangeboden. Je kan de nieuwste iPad bestellen alleen moet je rekening houden met 3-4 weken levertijd. Je hebt dan wel een iPad waar je jaren mee vooruit kan. De richtprijs voor deze uitvoering is 389 euro.

Ik zou hem zelf bij Apple bestellen zodat je ook gebruik kan maken van de gratis inscriptie dienst. Leuk als je de iPad cadeau wilt doen. Kan je echt niet wachten? Dan kan je de iPad bij bijvoorbeeld Megekko.nl kopen, maar dan betaal je daar wel 479 euro voor. Je hebt hem dan aankomende week al.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.