Vervang jouw papieren visitekaartje met een NFC visitekaartje

De laatste tijd hoor je steeds vaker het begrip NFC, maar wat betekent dat nou precies? NFC staat voor “near field communication” en als je dat vertaald naar het Nederlands komt je uit op “communicatie in de buurt”.

Je kan dus op korte afstand informatie uitwisselen. Je kan het vergelijken met Bluetooth maar dan wel met de beperking dat je geen bestanden via NFC kan delen. Wist je trouwens dat een NFC tag maar 14 mm breed is en je ook NFC visitekaartjes hebt?

Betaalpassen:

NFC kom je in het dagelijks leven tegen in jouw bankpas of klantpassen. Sinds de aanwezigheid van corona is het aantal contactloze betalingen bij banken enorm gestegen omdat contant geld geweerd wordt. Dit contactloos betalen wordt uitgevoerd door een NFC tag jouw betaalpas, eigenlijk een klein chipje.

Groot verschil is dat een NFC tag zelf geen stroom bevat, immers jouw bankpas heeft geen batterij. Het pinapparaat stuurt een signaal naar jouw bankpas en die geeft antwoord. Dit gebeurt allemaal in een paar seconden op maximaal 10 cm afstand. Voor Bluetooth hebben beiden apparaten stroom nodig waardoor er een sterker signaal over grotere afstanden gestuurd kan worden.

Smartphones en NFC:

Ook in diverse smartphones van bijvoorbeeld Oneplus en Apple worden NFC tags ingebouwd. De belangrijkste toepassing is dat je met jouw smartphone kan betalen. Dit kan bijvoorbeeld heel gemakkelijk met Apple Pay. Je houd jouw smartphone tegen het pinapparaat en een paar seconden later heb je betaald. Je hoeft dan jouw betaalpas niet meer mee te nemen.

NFC visitekaartje:

Een paar weken geleden maakte ik kennis met visitekaartjes in combinatie met een NFC tag. Een milieubewuste oplossing voor die tientallen misschien wel honderden papieren visitekaartjes die je per jaar weggeeft.

Normaal geef jij aan een potentiële opdrachtgever jouw visitekaartje. Kans is groot dat deze later op een stapel beland en je nooit meer iets hoort. Door een NFC visitekaartje door de nieuwe relatie te laten scannen staan jouw gegevens als digitaal visitekaartje in zijn of haar smartphone. Je zal hier zeker ook de aandacht mee trekken omdat het best uniek is.

NFC visitekaartje met QR code ondersteuning.

Ten opzichte van een papieren visitekaartje kan je deze ongeveer 100.000 keer laten scannen voordat deze versleten is. Een ander voordeel van digitale visitekaartjes is dat je hier veel meer op kwijt kunt dan een papieren visitekaartje. Zo link je direct naar social media kanalen, websites, video’s, digitale bestanden ect.

Mocht de smartphone jouw NFC visitekaartje niet kunnen scannen omdat deze zelf geen NFC heeft? Geen probleem want de meeste NFC visitekaartjes hebben ook een QR code. Sinds 2021 weet heel Nederland wat een QR code is.

Is een NFC visitekaartje duur?

Op internet kan je voor iets minder dan 35 euro exclusief BTW al een NFC visitekaartje bestellen. Afhankelijk van jouw huidige papieren visitekaartjes, hoe je ze laat drukken en met hoeveel kleuren, komt dit overheen met zo 250 papieren visitekaartjes.

Misschien een leuk cadeau idee voor jouw directeur, manager of toffe collega die van gadgets houd.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.