Samsung Tab tablet toont blauwe vierkanten en reageert traag

Probleem:

Opeens toont jouw Samsung Tab tablet blauwe vierkanten om apps, widgets, schermen en knoppen. Ook worden er geluidjes afgespeeld zodra je het scherm aanraakt.

Samsung logo.De tablet reageert ook heel traag en in de meeste gevallen worden apps niet eens meer opgestart. Na flink wat drukken lijkt de tablet te reageren maar wel heel traag. Links bovenin het scherm zie je wel een wit poppetje staan met de benen en armen gespreid.

Als je het scherm aanzet staat er de melding dat je met 2 vingers omhoog moet wrijven om de tablet te activeren. Deze tekst heeft er nooit gestaan. Het was altijd met een vinger over het scherm wrijven en je kon de tablet gebruiken.

Oplossing:

Als je links bovenin het scherm het witte poppetje ziet staan is de “Toegankelijkheid” functionaliteit van Android geactiveerd. Kort samengevat komt het erop neer dat de tablet bediend moet worden met twee vingers naast elkaar.

De “Toegankelijkheid” functionaliteit wordt gebruikt door mensen met een beperking of die de tablet via de ingebouwde Spraak assistent willen gebruiken.

De blauwe vierkanten geven duidelijk aan waar er met de vingers gedrukt moet worden. De ruimte om op te drukken wordt ook groter gemaakt om dit gemakkelijker te maken.

Opnieuw opstarten zal deze functionaliteit niet uitschakelen.

  1. Open de app “Instellingen”
  2. Ga naar “Toegankelijkheid”
  3. Zet alle schuifjes uit zodat ze grijs worden
  4. In mijn situatie moest ik ook nog de Voice assistent uitschakelen

Hierna waren de blauwe vierkantenverdwenen en kon ik de tablet weer met 1 vinger bedienen.

Oplossing getest op:

Samsung Tab tablet T550

Een reactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.