Apple agenda toont oude e-mailadressen bij genodigden

Probleem:

Op mijn iPhone gebruik ik de agenda app om mijn afspraken te beheren. Apple noemt afspraken activiteiten.

Voor sommige afspraken, zoals een verjaardag of bezoek, nodig ik anderen uit via het “genodigden” scherm. Zodra je in het dit scherm begint te typen zoekt de iPhone naar mogelijke e-mailadressen die je uit wil nodigen. Heb je meteen het juiste adres.

Sinds een paar weken staat er ook een e-mailadres bij die ik liever wil verwijderen. Dit om te voorkomen dat ik verkeerde personen uitnodig. Het gaat in dit geval om een e-mailadres van een bedrijf.

Maar waar komt dit e-mailadres vandaan?

Oplossing 1:

Zoek in de Contacten app (adresboek) naar contacten die gebruik maken van dit e-mailadres. Verwijder die Contacten door erop te drukken en op Wijzig > Verwijderen contact te drukken. De verwijder knop vind je helemaal onderin.

Wil je het Contact behouden dan kan je ook alleen het e-mailadres verwijderen. Druk hiervoor ook op het Contact dat je wilt bewerken en rechts bovenin op Wijzig.

Ik vond het e-mailadres niet terug. Ik kan me ook niet herinneren dat ik dit e-mailadres ooit in de Agenda gebruikt heb. Dus het e-mailadres werd nog steeds in het genodigden scherm getoond.

Oplossing 2:

Toch moet het e-mailadres ergens vandaan komen, Apple bedenkt dit niet zelf. Ik bedacht me om in de Agenda app te zoeken op het e-mailadres. Dit kan je doen door op het vergrootglas bovenin te drukken. Vul het e-mailadres in en druk op de blauwe zoek knop.

Bij mij verscheen er een agenda item dat verstuurd was vanuit het e-mailadres waarop ik had gezocht. Ik was dus uitgenodigd en had niet zelf hiervoor een activiteit aangemaakt.

Omdat de activiteit al een paar weken geleden was geweest heb ik deze verwijderd.

Vanaf nu wordt dit e-mailadres niet meer getoond in het Genodigden scherm wanneer ik een nieuwe activiteit toevoeg.

> Bekijk meer blogs over Apple

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.