iPhone of iPad Touch id uitbreiden met meerdere vingers

Sinds de lancering van de Apple iPhone 5s kan je gebruik maken van Touch id. Door jouw vinger op de homeknop of het scherm te leggen wordt jouw Apple apparaat ontgrendeld. Hiervoor wordt er gekeken naar jouw unieke vingerafdruk.

Touch id is een vrijblijvende beveiliging die je in kan stellen tijdens het in gebruik nemen van jouw iPhone. Je kan dit ook later nog activeren via Instellingen > Touch id. Zie het als de opvolger van de toegangscode die we al veel langer kennen.

Met Touch id kan je ook apps installeren en betalingen doen. Scheelt weer het invullen van een code of wachtwoord.

Touch id werkt niet altijd

Tijdens het instellen van Touch id stel je 1 vinger in. Bij de ene persoon is dit linkerduim bij de ander de rechterwijsvinger. Als je deze beveiliging gebruikt dan weet je dat Touch id soms niet werkt. Dit kan komen door een vuile/beschadigde vinger of deze is niet goed leesbaar doordat deze warm is. Door het invoeren van de toegangscode krijg je toch weer toegang tot jouw iPhone of iPad.

Waarom is de toegangscode verplicht

De reden dat een toegangscode in combinatie met Touch id verplicht is heeft ermee te maken dat als Touch id niet werkt je altijd een back-up beveiliging hebt. Het zou vreemd zijn als de iPhone ontgrendelt wordt wanneer Touch id niet meer zou werken. Dus die toegangscode moet je nog steeds onthouden.

Wist je dat je meerdere vingers in kan stellen?

Zo ben je niet meer afhankelijk van 1 vinger. Dit kan je binnen een paar minuten instellen via Instellingen > Touch id > Vinger toevoegen.

  • Stel jouw linkerduim werkt niet meer of is beschadigd, door jouw rechterduim toe te voegen kan je die ook gebruiken
  • Geef jouw vrouw of man toegang zodat ze de toegangscode niet hoeven te onthouden
  • Geef jouw moeder of vader toegang wat handig kan zijn in geval van nood
  • Soms heb je jouw smartphone in de verkeerde hand vast, handig toch als je deze met beiden handen kan ontgrendelen

> Bekijk meer blogs over Apple

Wachtwoord invoeren na toevoegen vinger

Als je een bestaande vinger wijzigt naar een andere vinger of er een extra toevoegt moet je in een aantal apps jouw Apple id wachtwoord of toegangscode invullen. Dit is voor de veiligheid zodat jouw iPhone nog steeds weet dat jij de gebruiker bent. Voorbeelden van apps die het vragen zijn Rabobank en de App store.

SOS-noodmelding instellen:

Maak jij op jouw Apple iPhone al gebruik van SOS noodmelding? Met deze functionaliteit kan jijzelf (of anderen) heel gemakkelijk de hulpdiensten bellen. Hiervoor is geen Touch id of toegangscode vereist.

Na het gesprek met de hulpdiensten worden de door jouw ingestelde contactpersonen via SMS geïnformeerd dat er iets aan de hand is. Automatisch wordt ook jouw locatie gedeeld.

Deze functionaliteit moet nog wel ingesteld worden.

Lees hier hoe je SOS-noodmelding in kan schakelen

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.