Outlook start niet als je het programma direct na afsluiten weer opstart

Probleem:

Je maakt gebruik van Outlook om jouw e-mails binnen te halen en te verzenden. Je sluit het programma door rechts bovenin op het kruisje te klikken. Hierna bedenk je dat je toch nog iets moet doen in Outlook en start het programma weer. Maar het programma start niet meer op.

De oplossing om er nog een paar keer op te klikken is niet echt een oplossing. Hiermee geef je de computer opdracht om het programma nog een keer extra op te starten.

Oplossing 1:

Probeer het over een paar minuten nogmaals of start de computer opnieuw op.

De reden dat het programma niet meteen opnieuw op wil starten is omdat het in de achtergrond nog bezig is. Jij ziet dit niet als gebruiker. Meestal is Outlook na een paar minuten wel klaar en is het programma helemaal afgesloten.

Dit probleem kan zich voordoen als er veel mails via IMAP gesynchroniseerd moeten worden of wanneer er een grote mail verstuurd moet worden. Het programma wil dan niet midden in dit proces stoppen om te voorkomen dat e-mails beschadigd worden.

Oplossing 2:

Mocht oplossing 1 niet werken dan kan je proberen om Outlook hardhandig te stoppen via Taakbeheer. Weet wel dat je het programma dan midden in zijn proces afbreekt. Hoe fijn zou jij het vinden als iemand het bord met eten weghaalt terwijl je nog aan het eten bent.

  1. Druk op het toetsenbord op Ctrl + Alt + Del
  2. Klik met de linker muisknop op “Taakbeheer”
  3. Zoek in processen “Outlook” op en klik op “Beëindigen”
  4. Mogelijk dat je meerdere processen vind, herhaal dan stap 3
  5. Outlook zou nu weer gewoon op moeten starten

Outlook sneller maken:

Vind je dat Outlook traag is met opstarten? Dit kan komen door Invoegtoepassingen die bestaan uit extra functionaliteiten. Maar die Invoegtoepassingen heb je niet altijd nodig. Dit geldt bijvoorbeeld voor de Dymo Connect Invoegtoepassing.

Oplossing getest op:

Microsoft 365 Outlook, Office 2019 Outlook

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.