Hoe kun je je telefoon koel houden in een warme auto?

Als je je auto parkeert tijdens warm weer, kan de binnenkant van het voertuig extreme temperaturen bereiken. In deze handleiding wordt uitgelegd hoe je je telefoon koel kunt houden in een hete auto om schade te voorkomen. Soms is het namelijk onvermijdelijk om je smartphone achter te laten in je vierwieler. Je auto verzekeren heb je vaak wel gedaan, maar dit geldt over het algemeen niet voor je mobiele telefoon. Oververhitting van het apparaat kan dan voor de nodige problemen zorgen, maar gelukkig kun je dat in een warme auto voorkomen met behulp van de onderstaande tips.

Hoe kun je je telefoon koel houden in een warme auto?
Bron: Pexels.com, wee zuinig op jouw telefoon.

Plaats je telefoon in een koeler

Een eenvoudige koeler voor in een auto is een goedkope opslagoptie voor je telefoon als je hem in een hete auto moet achterlaten. Een andere optie is om een ​​of andere geïsoleerde lunchbox te gebruiken. Wanneer je je apparaat isoleert, bescherm je het tegen de stijgende buitentemperaturen. Alles met isolerende eigenschappen dat geen brandrisico is, is goed. Je hoeft daarentegen zeker geen ijs in de koeler te doen. Je apparaat in een lege koeler plaatsen en in de kofferbak of onder de stoel opbergen, zou prima moeten zijn om het koel te houden in een warme auto.

Zet je telefoon uit

Als je je telefoon uitschakelt, wordt er geen extra warmte gegenereerd door de functie en verminder je ook de hoeveelheid schade die kan worden veroorzaakt door blootstelling aan hitte. Laat je je smartphone achter in je vierwieler die vol in de zon staat op een parkeerplaats? Het is dan zeker een aanrader om het apparaat uit te schakelen zodat je hopelijk allerlei problemen op deze manier kunt voorkomen.

Berg je telefoon op in de kofferbak

De cabine van de auto wordt heter door het zonlicht dat door de ramen valt en de lucht opwarmt. De temperatuur in de kofferbak zal doorgaans aanzienlijk lager zijn dan die van de hoofdcabine en zal aanzienlijk langzamer opwarmen door gebrek aan zonlicht. Daarom kan het een goed idee zijn om je smartphone in de kofferbak neer te leggen als je auto in de zon staat.

Houd je telefoon uit direct zonlicht

Plaats het apparaat niet in direct zonlicht in de auto als je je wagen verlaat, omdat dit natuurlijk de blootstelling aan hitte zal verergeren. Als je je telefoon in een doos opbergt, zorg er dan voor dat de doos uit het zonlicht wordt bewaard. Laat het niet in het passagierscompartiment achter tenzij het echt nodig is! Zoals net al genoemd is, is het dus beter om je smartphone op te bergen in de kofferbak.

Parkeer in de schaduw

Door je vierwieler in de schaduw te parkeren, blijft je auto uit direct zonlicht. Dit zou de temperatuur van het interieur aanzienlijk moeten verlagen, zelfs op een zeer warme dag. Leg je telefoon desondanks nog steeds niet in het dashboardkastje, aangezien dit veel heter kan worden dan de kofferbak van je voertuig. Hierin kun je dus beter het apparaat plaatsen, net als bijvoorbeeld je laptop en tablet.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.