Onvoldoende inzicht in je IT-infrastructuur? Grote kans dat de data niet veilig is!

Een aantal maanden geleden is MediaMarkt gegijzeld geweest. Weliswaar niet in levende lijve, maar digitaal. Cybercriminelen hadden het gemunt op de elektronicaketen en eisden 50 miljoen dollar aan Bitcoin, aldus RTL. Pas na betaling krijgt MediaMarkt weer toegang tot haar systemen. Op het moment van schrijven van dit artikel lopen de onderhandelingen tussen de hackers en de elektronicagigant nog. Met Black Friday en de drukke decembermaand voor de deur, staat de organisatie voor een duivels dilemma; betalen of gigantische (imago)schade lijden. Hoe staat het IT beheer er eigenlijk voor binnen jouw organisatie?

Wake-up call; neem jouw IT beheer onder de loep

MediaMarkt heeft, zonder twijfel, een grote IT afdeling met allemaal specialisten die, dag in dag uit, hun volle focus hebben op het beveiligen van de digitale omgeving. Toch zijn zij slachtoffer worden. Ondanks het feit dat cyberaanvallen, en gijzelingen, steeds vaker voorkomen, heeft het merendeel van de organisaties niet alle gevoelige data die opgeslagen wordt in de cloud, versleuteld. Klantgegevens liggen op straat, ondanks dat bijna de helft van de Nederlandse bedrijven het afgelopen jaar te maken heeft gehad met een datalek, aldus onderzoekers van 451 Research in de Thales Global Cloud Security Study. Tijd om echt in actie te komen dus!

Besteed het beheer van de IT-infrastructuur uit aan een gedegen IT beheer partij.

Foto serverkast door Brett Sayles via Pexels

IT ontwikkelingen gaan snel, en cybercriminelen bewegen mee

Gedegen IT beheer is dus belangrijker dan ooit. Cybercriminelen worden steeds gewiekster in het omzeilen van de digitale toegangspoorten, en nemen waar mogelijk de achterdeur. Veel organisaties doen het IT beheer ‘erbij’. Niet slim! De ontwikkelingen op IT gebied gaan razendsnel en cybercriminelen zijn wendbaar en verfijnen hun skills net zo snel. Om als organisatie de IT ontwikkelingen bij te kunnen houden is scholing nodig. Een professionele IT partij heeft hier zijn focus op en is daardoor altijd in staat mee te bewegen in de IT omgeving.

Ontdekken of jouw data veilig opgeslagen is? Besteed je IT beheer uit.

Door ervoor te kiezen het IT beheer uit te besteden aan een professionele organisatie zoals 2ICT weet je in ieder geval zeker dat jouw beveiliging altijd up to date is en dat deze partij de volledige focus zal hebben op het beveiligen van jouw data. Hiermee verklein je de kans aanzienlijk om slachtoffer te worden van cybercriminelen. Veel IT beheerders bieden een full service pakket waarbij, naast dat er zeer regelmatig back-ups worden gemaakt, ook meegedacht wordt over een goede IT strategie voor jouw organisatie.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.