Gevulde koeken bestellen via degevuldekoek.nl

Een paar weken geleden zat ik door een boekje te bladeren en zag ik een artikel over Degevuldekoek.nl. De mensen die regelmatig mijn website bezoeken weten dat ik wel vaker over webshops met zoete producten schrijf. Zo heb ik in het verleden al blogs over brownies, appeltaart door de brievenbus en persoonlijke chocolade geschreven.

De gevulde koek

Over de geschiedenis van deze lekkere koek is niet heel veel bekend. De gevulde koek is wel een typisch Nederlands iets. Omstreeks 1510 werd voor het eerst het recept gevonden in een Nederlands receptenboek.

De gevulde koek wordt gemaakt van boterdeeg met daarin als vulling amandelspijs. Deze vulling wordt soms vervangen door cakevulling. De doorsnee afmeting is ongeveer 10 cm.  Bovenop een gevulde koek wordt als kenmerk een halve amandel geplaatst.

Een gevulde koek kan je tegenwoordig overal kopen zoals bij bakkers, supermarkten, tankstations en kiosken. Maar persoonlijk vind ik die van de bakker het beste.

De website www.degevuldekoek.nl

De website heeft een simpel en strak design en is vooral gericht op conversie, of wel het bestellen van gevulde koeken. De navigatie is compact en de je kan gemakkelijk je weg vinden naar de webshop. De website functioneert perfect op laptop en smartphone.

Het grote pluspunt van deze webshop, de koekwinkel, is dat je alleen gevulde koeken kan bestellen. Geen upsells. De minimale afnamen is 4 stuks gevolgd door 8, 12 en 16 stuks. In het geval van 4 stuks worden deze bezorgd door de brievenbus.

Screenshot van www.degevuldekoek.nl
Screenshot van www.degevuldekoek.nl

Bij iedere bestelling is het mogelijk om een persoonlijk kaartje toe te voegen. Leuk om iemand gevulde koeken cadeau te doen. Is weer eens iets anders dan bloemen of een kaartje.

De website is ontwikkeld in Wix en betalingen worden via Wix Payments afgehandeld door het Nederlandse bedrijf Adyen. Het tweede pluspunt is dat je geen account hoeft te maken. Je krijgt nog niet eens de optie aangeboden.

Wie bakt de gevulde koeken

Het concept is van bakker Edwin Klaasen die een paar jaar geleden een recept vond van 25 jaar geleden. Alle gevulde koeken worden handmatig gebakken volgens dit recept. Kenmerkend zijn dat ze allemaal een andere vorm hebben wat ook weer terugkomt in het logo. Iedere koek krijgt 3 halve amandels in plaats van 1.

De website zelf bevat nog achtergrondinformatie over het concept en product op de homepage en “In onze keuken“. Complimenten naar het prachtige foto materiaal dat op iedere pagina wordt gebruikt.

Ik heb een bestelling geplaatst!

Natuurlijk stop ik niet bij het reviewen van de website alleen. Ik ben ook benieuwd hoe deze koeken smaken dus heb ik een bestelling geplaatst voor 4 stuks. Om nog meer test data te verzamelen heb ik ook een doosje gevulde koeken naar mijn ouders gestuurd. Gelukkig vonden die het niet erg om te proeven.

Foto van mijn bestelde gevulde koeken.
Foto van mijn bestelde gevulde koeken.

De conclusie van zowel mijn ouders, mijn vriendin en mij is dat het heerlijke gevulde koeken zijn. Een compleet andere smaak dan die uit een supermarkt of van mijn lokale bakker. Ze zijn knapperig, aparte smaak, hebben allemaal een andere vorm en 3 halve amandels per koek.

De bestelling had ik op woensdag ochtend gedaan en een dag later lagen waren ze al bezorgd. Grappig om te vermelden is dat ze, zonder dat ik het wist, hemelsbreed 4 kilometer verderop gebakken zijn.

Conclusie

Een prima functionerende website, rechttoe rechtaan en verder niets op aan te merken. Als ik een punt moet geven zou dat 8,5 zijn. Ik hoop dat ze het concept zo voortzetten zonder upsells of andere producten. Ook de gevulde koeken zijn heerlijk en hebben een eigentijdse smaak.

Een klein nadeel moet is de prijs. Voor 4 stuks betaal je inclusief verzendkosten 14,60 euro. Omgerekend komt dit neer op 3,65 per koek. Als je de verzendkosten buiten beschouwing laat kom je uit op 2,50 per stuk. Voor een keertje moet kunnen toch?

> Bezoek de koekwinkel op www.degevuldekoek.nl

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.